Seafood paella
Ainekset:
- 2 merirapua per syöjä
- 1 kg simpukoita
- 500 g pieniä mustekaloja
- 1 chorizo
- 500 g risottoriisiä
- 200 g herneitä
- 2 ltr kasvislientä
- lehtipersiljaa
- 3 dl valkoviiniä
- 2 salotti sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- öljyä
Kaada viini pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat ja laita kansi päälle. Hauduta noin 5 minuuttia kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Siivilöi simpukat ja laita sivuun odottamaan.
Grillaa/paista mustekaloja minuutti puoltoista per puoli ja laita sivuun odottamaan.
Kuori ja pilko sipulit & valkosipuli. Kuumenna korkeareunainen pannu ja kuullota sipuleita öljyssä. Lisää joukkoon riisit ja puolet nesteestä. Hämmennä niin että neste ja riisit sekoittuu.
Leikkaa chorizo pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla. Lisää chorizot ja niistä irronnut rasva riisien sekaan. Lisää joukkoon myös herneet. Hämmennä välillä riisiä ja lisää nestettä pikku hiljaa aina kun edellinen on imeytynyt kunnes riisi on kypsää.
Grillaa/paista rapuja muutama minuutti per puoli. Kun ravut ovat kypsiä sekoita riisin sekaan mustekalat sekä simpukat.
Ripottele pinnalle hienoksi silputtua persiljaa.
Ja eikun nauttimaan hyvästä ruoasta ja seurasta!