Näyttävä punajuurigraavattu lohi joulupöytään

Punajuurigraavattu lohi

Ainekset:

  • 450 g lohta
  • 1 dl karkeaa merisuolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl piparjuurta
  • 2 kpl punajuurta
  • 25 ml giniä
  • 1 sitruunan kuori
  • tilliä

Kuori ja raasta punajuuret. Kuivaa lohen pinta ja aseta nahkapuoli alaspäin lautaselle/astialle ja raasta piparjuurta tasaisesti kalan pintaan. Hiero vielä piparjuuri ja poista isoimmat paakut.

Levitä suola tasaisesti kalan päälle ja sen päälle sokeri. Levitä punajuuriraaste tasaisesti kalan päälle niin että kala peittyy kokonaan. Painele tiiviiksi.

Ripottele gini ja tilli ja lopuksi raasta sitruunankuori kalan päälle.

Kääri kelmu tiukasti lautasen/astian ympärille. Nosta jääkaappiin ja laita paino päälle.

Anna graavautua kaksi vuorokautta.

Poista punajuuri ja kuivaa pinta paperilla.

Tarjoile esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Kansikuvan kiekot saat tehtyä kun leikkaat lohen pitkittäin neljään osaan. Poista nahka.

Liota 2 liivatelehtä kylmässä vedessä 5 min.

Laita kattilaan 1/2 dl vettä ja kiehauta. Lisää liivatteet ja sekoita. Anna jäähtyä hetki.

Kaada liivate liemi kulhoon ja lisää kalasuikaleet sekaan. Pyörittele kalat liivateliemessä niin että sitä on kauttaaltaan kalassa. Repäise kelmua riittävä pala ja nosta kalat kelmulle. Kääri kelmusta pötkö ja ala kiristämään päistä niin että siitä tulee tiivis paketti.

Laita pariksi tunniksi pakkaseen kiinteytymään. Ota kala pakkasesta ja leikka kohmeisesta paketista sopivia kiekkoja. Älä poista kelmua ennen kuin leikkaat.

Anna lämmetä/sulaa hetki lautasella ennen tarjoilua.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.