Parsasalaatti
Ainekset:
- 1 puntti vihreää parsaa
- 1 valkoista parsaa
- 1 pkt ilmakuivattua kinkkua
- 1 hunajameloni
- 1 rsi rucolan versoja
- 1 rsi vuonankaalia
- 1 rsi ituja
- isoja kapriksia
- Jukolan juuston cheddaria
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Ensiksi lämmitä uuni 170 asteeseen.Leikkaa parsoista puumainen tyvi pois ja kuori parsat. Leikkaa kinkkusiivut pitkittäin puoliksi ja pyöritä vihreiden parsojen ympärille.
Laita vihreät ja valkoiset parsat erillisiin vuokiin. Ripottele valkoisten parsojen päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita.
Laita vihreät parsat noin 10 minuutiksi uuniin. Jos valkoiset ovat saman paksuisia kuin vihreät laita ne yhtäaikaa uuniin. Jos ovat ohuempia kuten tässä annoksessa ne tarvitsevat lyhyemmän ajan valmistuakseen eli laita ne muutama minuutti myöhemmin uuniin.
Kokeile parsoja terävän veitsen kärjellä ja ota pois uunista kun ovat vielä hieman napakoita. Halkaise hunajameloni ja poista siemenet. Leikkaa sopivia paloja melonista tai koverra palloraudalla palloja. Leikkaa kaprikset halki. Sekoita salaatit kulhossa keskenään ja annostele lautaselle. Leikkaa parsat puoliksi ja nostele salaatin päälle. Lisää melonit ja kaprikset.
Raasta lopuksi annoksen päälle maukasta cheddaria. Ja eikun syömään!