Vuohenjuustomousse ja lakkahillo
Ainekset 4-6 annokseen:
Vuohenjuustomousse
- 150g pehmeä vuohenjuusto, Chavroux
- 1 1 /2 dl kreikkalainen jugurtti
- 1/2 dl maitoa
- 1 valkuainen
- 3/4 dl sokeria
- 1 1/2 kpl liivatelehteä
Lakkahillo
- 100g lakkoja
- 1/4 dl sokeria
- 1 rkl lakkalikööriä
- 1/2 dl vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita vuohenjuusto ja 1/2 dl sokerista tasaiseksi massaksi. Lisää jugurtti ja sekoita hyvin.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaista kunnes rupeaa vaahtoamaan ja lisää sokeri.
Vatkaa kunnes paksua ja kiiltävää.
Kuumenna maito mikrossa, purista liivatteet kuiviksi ja sekoita maidon joukkoon.
Kaada maito vuohenjuusto seokseen voimakkaasti sekoittaen.
Kääntele valkuaisvaahto sekaan ja kaada sopiviin tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Laita lakat, sokeri ja vesi kattilaan (jätä muutama lakka tarjoilua varten) . Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen alenna lämpöä ja anna porista hiljalleen 5min. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita likööri hilloon ja laita kylmään.
Lusikoi hilloa moussen päälle ja laita tarjolle.