Valkosipulinen risotto parsalla & korvasienillä
Ainekset:
- 3 dl risottoriisiä
- 1 nippu parsaa
- 2 kourallista ryöpättyjä korvasieniä
- 1 rkl silputtua timjamia
- 1 salotti sipuli
- reilu puolet Jukolan Juuston valkosipulicheddarista
- n. 7dl kanalientä
- 1 rkl voita
- öljyä
Valmista kanaliemi liemikuutioista valmiiksi. Kuori ja silppua sipuli sekä mittaa riisit ja raasta juusto valmiiksi. Silppua timjami ja leikkaa sienet pieneksi. Leikkaa parsoista puinen kanta pois ja leikkaa niistä sen jälkeen sopivia siivuja.
Kuumenna korkeareunainen pannu ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Kippaa riisit perään ja hämmentele niitä pannulla hetki. Lisää pari kauhallista lientä ja hämmennä rauhallisesti, lisää lientä aina kun edelliset ovat imeytyneet.
Lisää timjamit, sitten juusto. Lisää sienet ja parsa pari minuuttia ennen kuin riisi on valmista. Lopuksi lisää 1 rkl voita ja hämmennä se risoton joukkooon. Riisin kuuluu olla hieman napakka purtaessa eli älä kypsennä niitä liikaa. Noin 18-20 minuuttia menee kunnes riisi on kypsä.