Torvisieni- ja suppilovahverokeitto
Ainekset neljälle hengelle:
- 2 d torvisieniä
- 3-4 dl suppilovahveroita
- 2 dl kermaa
- 2 dl maitoo
- 3 dl kasvilientä
- 1/2 koskenlaskija juusto
- 1 salotti sipuli
- 2 rkl persiljaa
- pippuria
Putsaa torvi- ja suppilovahvero sienet hyvin roskista.
Silppua sipuli pieneksi ja kuullota. Silppua torvisienet pieneksi ja lisää sipuleiden sekaan.
Paista kunnes neste alkaa olla haihtunut ja lisää kerma ja juusto paloiteltuna.
Hämmentele kunnes juusto on sulanut sekaan. Lisää maito, silputtu persilja ja puolet kasvisliemestä.
Soseuta seos sauvasekoittimella tai blenderissä ja kaada takaisin pannulle/kattilaan.
Lisää loppu kasvisliemi ja suppilovahverot ja anna hautua 10-15min.
Tarjoile esimerkiksi tuoreen saaristolaisleivän kanssa ja nauti syksyn antimista!