Täytetty ananas
Ainekset:
- 1 ananas
- 200 g katkarapuja / lohta / kanaa / naudan suikaleita
- 3 dl myllärin gluteeniton kaurarouhe
- 4 dl kasvislientä
- 1 sipuli
- 1 chili
- 1 lime
- 1 valkosipuli
- 1 tl inkivääriä
- 1 kourallinen kirsikkatomaatteja
- 1 dl cashew pähkinöitä
- korianteria
- ruohosipulia
- suolaa
- öljyä
- voita
- ruokosokeria
Täyteläinen täytetty ananas
Halkaise ananas ja koverra sisusta. Leikkaa sisustasta pienehköjä kuutioita. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi kippoihin.
Kuumenna pannu ja lisää öljyä 1-2 rkl. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri raastettuna sekä kaurarouhe. Kuullota muutama minuutti. Purista puolikkaan limen mehu ja lisää neste, laita kansi päälle ja sammuta levy. Anna hautua 5 min
Laita toiselle pannulle 1 rkl voita, ananas kuutiot ja 1 rkl sokeria. Paista kunnes ananakset ovat karamellisoituneet. Laita ananakset sivuun odottamaan ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.
Paista lihat/kalat nopeasti kuumalla pannulla ja lisää ne kaurarouheen sekaan. Lisää myös ananakset, halkaistut tomaatit, pähkinät ja pilkottu chili.
Silppua 1 rkl ruohosipulia sekaan ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Annostele täytteet koverrettuihin ananaksiin ja laita päälle korianteria & puolikkaan limen mehu.
Mausteisin ruuan kaverina maistuu hedelmäinen ja sitruksinen Suomenlinnan panimon Sparre PaleAle.