Raikas täytetty ja ruokaisa ananas

Täytetty ananas

Ainekset:

  • 1 ananas
  • 200 g katkarapuja / lohta / kanaa / naudan suikaleita
  • 3 dl myllärin gluteeniton kaurarouhe
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 1 valkosipuli
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 dl cashew pähkinöitä
  • korianteria
  • ruohosipulia
  • suolaa
  • öljyä
  • voita
  • ruokosokeria

Ainekset ananakselle

Täyteläinen täytetty ananas

Halkaise ananas ja koverra sisusta. Leikkaa sisustasta pienehköjä kuutioita. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi kippoihin.

Kuumenna pannu ja lisää öljyä 1-2 rkl. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri raastettuna sekä kaurarouhe. Kuullota muutama minuutti. Purista puolikkaan limen mehu ja  lisää neste, laita kansi päälle ja sammuta levy. Anna hautua 5 min

Laita toiselle pannulle 1 rkl voita, ananas kuutiot ja 1 rkl sokeria. Paista kunnes ananakset ovat karamellisoituneet. Laita ananakset sivuun odottamaan ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.

Paista lihat/kalat nopeasti kuumalla pannulla ja lisää ne kaurarouheen sekaan. Lisää myös ananakset, halkaistut tomaatit, pähkinät ja pilkottu chili.

Silppua 1 rkl ruohosipulia sekaan ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Annostele täytteet koverrettuihin ananaksiin ja laita päälle korianteria & puolikkaan limen mehu.

Mausteisin ruuan kaverina maistuu hedelmäinen ja sitruksinen Suomenlinnan panimon Sparre PaleAle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.