SousVide Flank Steak ja uunijuurekset
Ainekset:
- Flank steak n.1kg
- Rosamunda peruna n.1kg
- Porkkana n.500g
- Palsternakka n.500g
- Rkl hienonnettua rosmariinia
- Öljyä
- Suolaa
- Pippuria
- Voita
- Puolustuslaitoksen leikattua liekitykseen
Flank Steak lisukkeet:
Puolustuslaitoksen leikattu kastike
- 2 dl demi glace kastikepohja
- 150 g ranskankerma
- rkl voita
- 1/2 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- rkl kokonaisia viherpippureita
- 2 rkl hunajaa
- rkl dijon sinappia
- 4 rkl puolustuslaitoksen leikattua
Savustettu maustevoi
- voita n.200g
- 1,5 tl hienonnettua rosmariinia
- rkl hienonnettua chiliä
- valkosipulinkynsi
- pippuria
- suolaa
Chimichurri
- 1 puntti lehtipersiljaa
- 1 puntti korianteria
- 1 chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl öljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
Sous videstä lyhyesti
Raaka-aineet tyhjiöpakataan muovipussiin haluttujen mausteiden ja yrttien kanssa, ja pussi upotetaan kattilassa veteen. Witt MySousVide asetetaan kattilaan ja valmistus käynnistetään. Veden lämpötila säilyy vakiona koko valmistuksen ajan, joten liha valmistuu tasaisesti säilyttäen mehukkuutensa ja makunsa.
Kun liha on valmista, se otetaan pois tyhjiöstä ja ruskistetaan kevyesti pannulla, jossa se saa rapean pinnan.
MySousViden ominaisuudet
- Helppokäyttöinen ohjaus automaattisammutuksella ja viivekäynnistyksellä
- Yleiskiinnike sopii kaikkiin kattiloihin ja astioihin (25 litraan asti)
- Lihasta tulee läpikotaisin mureaa.
- Suuri tarkkuus 0,1° välein
- Erittäin helposti puhdistettava
Levitä flank steakin pintaan suolaa ja pippuria myllystä ja laita vakuumipussiin voin kera. Vakumoi liha ja laita valmiiksi 53 asteeseen lämmitettyyn vesihauteeseen (Jos ei ole vakumointikonetta niin vakumoinnin voi tehdä myös minigrippussilla. Laita tuote minigrippussiin ja työnnä pussi kylmän veden alle niin että suuakko jää pinnalle.)
Anna hautua 1,5-2 tuntia.
Pese juurekset hyvin ja pilko suht isoiksi paloiksi. Laita vuokaan ja lisää öljy, suola, pippuri ja hiennonnettu rosmariini. Sekoita ja laita 200 asteeseen lämmitettyyn uuniin. Paahda noin tunti. Juuresten pitäisi olla valmiita kun liha on valmis.
Kun liha on ollut vähintään 1,5 tuntia ota se pois vesihauteesta ja kuivaa pinta. Kuumenna valurautapannu ja lisää voi. Laita liha kuumalle pannulle ja paista nopeasti pinta ja käännä. Lisää joukkoon noin pari rkl leikkatua viinaa ja sytytä esim pitkä vartisella sytyttimellä. Anna viinan palaa pois ja käännä pihvi ja toista vielä toiselle puolelle.
Liha on jo kypsää joten älä turhaan kypsennä sitä pannulla vaan ota siihen vain väri pintaan. Leikkaa siivuiksi ja laita juuresten sekä lisukkeiden kanssa tarjolle.
Maustevoi
Ota voi huoneen lämpöön hyvissä ajoin, että se on pehmeää. Laita voi kulhoon ja lisää joukkoon muut ainekset hienonnettuna. Sekoita kaikki hyvin keskenään ja levitä voi kulhon reunoille. Laita kulho kelmuun ja tee siihen pienen pieni viilto, että savupyssyn suulake juuri mahtuu. Käynnistä savupyssy ja kun kulhossa on tarpeeksi savuateippaa reikä umpeen ja anna maustua. Kaavi voi lopuksi tarjoiluastiaan.
Chimichurri
Leikkaa kaikki hienoksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon öljy ja etikka. Sekoita kaikki hyvin sekaisin ja anna maustua puoli tunti ennen tarjoilua.
Leikattu kastike
Hienonna sipulit aivan hienoksi. Kuullota voissa kastikekattilassa. Lisää kastikepohja ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ranskankerma sekoittaen ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää sinappi, pippuri ja hunaja. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää leikattu viina ja sekoita se hyvin kastikkeen joukkoon. Lisää suolaa, jos haluat.