Shakshuka-pannu Valion Mifulla täytettynä
Ainekset:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl mifu meksikon pippuri
- 2 punaista paprikaa
- 3 tomaattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni prk tomaattipyreetä
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilihiutale
- 1 tl cajun mauste
- 1 tl suolaa
- 1 tl hienonnettua pippuria
- 4 kananmunaa
- 1/2 dl korianteria
- 1 lime
Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli, paprika. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä ja freesaa vihanneksia noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää tomaattipyree ja lohkotut tomaatit ja jatka paistamista 20 minuuttia.
Lisää joukkoon juustokumina, paprikajauhe,chilihiutale, cajun mauste, suola ja pippuri. Ruskista mifua muutama minuutti toisella pannulla ja sekoita sekaan.
Tee 4 pientä koloa ja riko kastikkeen päälle 4 kananmunaa ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes valkuainen on kypsä.
Ripottele silputtu korianteri päälle ja laita tarjolle lime lohkojen kera.
Lähi-idässä suosittua Shakshuka-pannua voi hyvin tarjoilla esimerkiksi brunssilla!