Raparperi pavlova
Ainekset:
Pavlova
- 6 valkuaista (säästä 4 keltuaista)
- 300 g sokeria
- 3 dl kermaa
- 1 ruokalusikallinen tomusokeria
Raparperi
- 3-4 tankoa raparperia
- 1,5 dl kuivaa siideriä
- 1 vanilja tanko
- 2 teelusikallista inkiväärihilloa
- 250 g sokeria
Kastike
- 2,5 dl täysmaito
- 75ml kermaa
- 4 keltuaista
- 30 g sokeria
Resepti raparperi pavlovaan
Marenki
Lämmitä uuni 120 C ja laita kaksi peltiä leivinpapereineen valmiiksi. Laita valkuaiset kulhoon, vatkaa kunnes valkuaiset vaahtoutuvat ja lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja täyteläistä.
Levitä pelleille noin 20cm kiekot ja laita uuniin. Paista noin 2 tuntia, kunnes pinta on rapea ja sisälmys vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
Raparperi
Leikkaa tangot noin 2 cm paloiksi ja laita pannulle. Lisää joukkoon siideri, vaniljan tangon siemenet ja tanko, sokeri ja hillo. Kiehauta ja anna hautua pienellä lämmöllä. Hauduta kunnes raparperi on kypsä/pehmeä, mutta säilyttää kuitenkin muotonsa. Anna jäähtyä.
Kastike
Kaada maito ja kerma pannulle ja kuumenna pienellä lämmöllä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja kun maito/kerma juuri alkaa kuplia lisää keltuaisten joukkoon kokoajan vatkaten. Kaada seos takaisin pannulle ja sekoittele kevyesti kunnes kastike on paksua. Kaada astiaan ja laita kylmään.
Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi Laita marenkikiekko tarjoiluastialle ja annostele päälle kermavaahtoa ja kastiketta. Asettele raparperit ja laita toinen kiekko päälle ja toista. Laita päälle hieman raparperi siirappia pannusta. Päälle voi halutessaan ripotella suolattomia pistaaseja.