Weber Smokefire EX6 GBS puupellettigrilli arvio

Puupellettigrilli – Weber Smokefire EX6 GBS

Kuukauden verran testiajossa olleesta puupellettigrillistä hieman turinaa

Weberin puupellettigrilli saapui jumalattoman kokoisessa paketissa ja paketin sisältä paljastui eteeni palapeli, otsalle saattoi ilmetä pienesti kylmää hikeä.

Mukana tulleiden ohjeiden kanssa kasaaminen oli yllättävänkin helppoa ja grillin sai kasaan ilman
hermojen menetystä.

Kun grilli oli saatu kasaan niin pelletit laitteen takana olevaan säiliöön ja tekemään ohjeiden mukaista
esipolttoa. Honottelin menemään toista tuntia täydellä teholla, eli noin 315 asteen lämmöllä, jonka jälkeen alkoi tutustuminen koneen käyttöön.

Grilliin kuuluu puhelinsovellus ja siihen yhdistetty lämpömittari käytön helpottamiseksi, tosin nämä kaksi asiaa olivat grillissä kaikkea muuta kuin toimivia.
Grillin saaminen verkkoon aiheutti harmaita hiuksia ja kun sen sinne vihdoin sain yhdistymään niin alkoi jumalaton päivitysrumba. Lopulta kaikki meni kuitenkin ihan mallikkaasti maaliin.

Ja sitten pellettigrilli testiin

Ensimmäisenä lohta grilliin ja täydellä lämmöllä mennään. Reilun 20min lämmityksen jälkeen öljytyt lohipalat grilliin ja noin 7min jälkeen kääntö.
Tässä kohtaa oli unohtunut, että uudella rosteriritilällä olisi kannattanut ensimmäisellä kerralla tehdä jotain rasvaista lihaa, jotta siihen olisi muodostunut hieman helpommin otteen irrottava pinta. Noh, kyllähän ne siitä irtos ja sen jälkeen toinen 7min ja mausteliemen penslausta.

Savun maku otti kalaan yllättävänkin hyvin, kun tottunut ettei kovilla lämmöillä näillä koneilla saa niin paljon savun makua, eli hyvää tuli kuitenkin.
Seuraavaksi grilliin possun niskaa ja lämpömittari lihaan kiinni.
Mittari näytti lämpöjä 39 asteeseen asti jonka jälkeen jumahti eikä suostunut jatkamaan toimintaansa toisestakaan pistokkeesta. No ei muutakin lonkalta maalin ja nyhtöpossua tacojen väliin. Kanan kanssa ilmeni samaa ongelmaa mittarin kanssa. Tein myös jauhelikastikkeen spagetille josta tuli todella herkullista. Ribsejä, lisää possun niskaa, koko ritilän verran kerralla makkaraa…

Polttelin vajaat neljä pussia pellettejä putsaamatta grilliä kertaakaan.
Tämä on asia mitä ei tulisi tehdä ja aiheuttaa takuun purkautumisen, mutta halusin saada mahdollisia ongelmia aikaiseksi.
Ainoat ongelmat mitä tässä reilun kuukauden aikana tuli eteen oli sovelluksen yhdistymättömyys puhelimeen sekä lämpömittarin toimimattomuus.
Nämä kaksi asia eivät toimi nimeltä mainitsemattomassa toisessa grillissä yhtään sen paremmin joten ei mitään uutta, eikä maata mullistavaa.

Alkuun hieman epäilin erikoisia lämmönjako ”lohkoja”. Nämä kuitenkin osoittautuivat hyvinkin toimiviksi ratkaisuiksi tulen päästessä hivelemään ruokaa lohkojen
väleistä. Siis kovalla lämmöllä ja rasvainen ruoka. Grilliä on helppo liikutella neljän pyörivän pyörän ansiosta ja liikkuu kepeästi.
Puhdistaminen kannattaa kyllä tehdä joka käytön jälkeen niin kuin missä tahansa grillissä.

Yhteenveto grillistä

Todella helppokäyttöinen grilli jolla saa ruokaan kuin ruokaan herkullisen maun. Sovellus on täysin raakile vielä toistaiseksi, mahdollisia päivityksiä odotellessa.
Laitteen käyttö suomenkielisestä käyttöpaneelista todella helppoa ja yksinkertaista. Mittarin ongelmista en osaa sen enempää kertoa, kun en jaksanut sillä päätäni vaivata. Rasvapaloista tämän kyseisen mallin kohdalla ollut kirjoittelua. En niitä saanut aikaiseksi yrityksestä huolimatta.

Itse pidän suuresti pellettigrillauksesta sen tarjoaman helppouden ja makumaailman takia, toivottavasti tästä arviosta oli apua puupellettigrillistä haaveilevalle.

Kuitti!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.