Possun posket ja suppilovahverorisotto
Poskiin tarvitset:
- 1 kg possunposkia
- 1 plo zander stout olut
- 1/2 ltr lihalientä
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 1 iso granny smith omena
- 1/2 puntti timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
]Risottoon tarvitset:
- 3 dl risottoriisiä
- 1 dl kuivattuja suppilovahveroita
- 1/2 ltr kanalientä
- 1 1/2 dl valkoviiniä
- 1 1/2 dl sienien liotuslientä
- 1 pkt aitocheddar juustoa
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- pippuria
Possun poskien valmistus
Ota posket pöydälle tunti ennen valmistusta. Pilko kaikki vihannekset, kuumenna pata tai kasari ja kuullota vihanneksia öljyssä noin 5min. Lisää joukkoon kuutioitu omena, timjami, valkopippuri ja laakerinlehdet. Kaada sekaan lihaliemi ja olut. Hämmennä ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Paista poskiin nätti pinta kuumalla pannulla ja lisää ne pataan. Kiehauta pata ja laita 110 asteiseen uuniin. Anna hautua uunissa 8h / yön yli.
Kun posket ovat hautuneet nouki ne liemestä ja siivilöi liemi kattilaan. Lisää joukkoon 1 rkl ruoko/intiaanisokeria 1 rkl punaviinietikkaa ja hyppysellinen suolaa. Keitä lientä kasaan ja lisää joukkoon maizenaa (sen mukaan kuinka paksua haluat 1-2 rkl) ja lopuksi 1 rkl voita, tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Jätä hautumaan pienellä teholla
Suppilovahverorisoton valmistus
Laita 30 min ennen aloitusta suppilovahverot kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Mittaa riisit & nesteet, pilko sipulit ja raasta juusto valmiiksi. Kuullota Kasarissa ensiksi sipuleita runsaassa öljyssä noin 5 min. Lisää riisi ja kuullota myös niitä hetki. Lisää viini ja hämmentele riisejä kunnes viini on imeytynyt niihin.
Lisää sienten liotusliemi ja kanalientä pikkuhiljaa kunnes edelliset ovat aina imeytyneet. Lopussa lisää sienet, pippuri, timjami ja juustoraaste. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Tähän kaikkeen menee noin 18 min jolloin riisit ovat vielä hivenen napakoita keskeltä.
Lopuksi
Laita posket takaisin liemeen noin 5 min ennen kuin risotto on valmista. Annostele lautaselle risotto ja nostele päälle pari poskea per syöjä. Lisää ympärille maukasta kastiketta.
Ruokajuomana toimii maukas ja myös hauduksessa käytetty, helmikuun alussa Alkon hyllyille saapuva Zander Stout.