pizza

Rustic Pizza

Rustic Pizza

taikina

700g pizzajauhoja

3 ½ dl vettä, kädenlämpöistä

20g suolaa

20g oliiviöljyä

hiivaa pikkurillin pään kokoinen pala

 

täytteet

2 pkt pekonia

pkt homejuusto

rsi tuoreita taateleita

pekaanipähkinöitä

1 prk hungry chef pizzakastike (esim)

n 300g mieleistä juustoraasetta, esim Jukolan juusto aito cheddar

  • liota hiiva kädenlämpöiseen veteen yleiskoneen kulhossa
  • laita kone käyntiin ja lisää jauhoja pikkuhiljaa kunnes kaikki on lisätty
  • sen jälkeen lisää joukkoon suola ja lopuksi öljy
  • anna koneen vaivata taikinaa vielä noin 10 min
  • laita kelmu kulhon ympärille anna kohota seuraavaan päivään pöydällä
  • noin 2h ennen valmistusta muovaa taikinasta noin 300g palloja ja laita rasiaan kelmun alle odottamaan paistoa
  • taikinan voi myös valmistaa 2-4 päivää aikaisemmin ja nostattamalla jääkaapissa.

Paistopäivänä ota taikina jääkaapista 5h tuntia ennen käyttöä ja muovaa siitä noin 300g palloja ja laita kelmulla peitettyyn rasiaan odottamaan

  • kypsennä pekoni uunissa valmiiksi ja leikkaa sopivaksi silpuksi
  • paiston hetkellä laita pizzakivi uunin yläosaaan ja kuumenna kiertoilma+grillivastus päällä 230 asteeseen ja anna lämmetä vähintään 20min
  • muovaa pallosta sopiva lätty painelemalla ensiksi ulkoreunaan puolen sentin kumpare ja lopuksi tasoittamalla/venyttämällä keskeltä
  • laita taikina hieman jauhotetulle pizzalapiolle ja lisää täytteet
  • paista uunissa kunnes juustot sulaneet ja reuna ruskistunut
  • jos ei ole pizzakiveä eikä lapiota niin kuumenna uuninpelti uunissa
  • tee taikina leivinpaperin päälle ja vedä sen avulla tulikuumalle pellille ja paista kypsäksi
  • TÄLLÖIN MUISTA SAMMUTTAA GRILLIVASTUS ETTEI LEIVINPAPERI PALA
  • Tarjoile herkulliset pizzat Zensa Primitivo punaviinin kanssa

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.