Rustic Pizza
Rustic Pizza
taikina
700g pizzajauhoja
3 ½ dl vettä, kädenlämpöistä
20g suolaa
20g oliiviöljyä
hiivaa pikkurillin pään kokoinen pala
täytteet
2 pkt pekonia
pkt homejuusto
rsi tuoreita taateleita
pekaanipähkinöitä
1 prk hungry chef pizzakastike (esim)
n 300g mieleistä juustoraasetta, esim Jukolan juusto aito cheddar
- liota hiiva kädenlämpöiseen veteen yleiskoneen kulhossa
- laita kone käyntiin ja lisää jauhoja pikkuhiljaa kunnes kaikki on lisätty
- sen jälkeen lisää joukkoon suola ja lopuksi öljy
- anna koneen vaivata taikinaa vielä noin 10 min
- laita kelmu kulhon ympärille anna kohota seuraavaan päivään pöydällä
- noin 2h ennen valmistusta muovaa taikinasta noin 300g palloja ja laita rasiaan kelmun alle odottamaan paistoa
- taikinan voi myös valmistaa 2-4 päivää aikaisemmin ja nostattamalla jääkaapissa.
Paistopäivänä ota taikina jääkaapista 5h tuntia ennen käyttöä ja muovaa siitä noin 300g palloja ja laita kelmulla peitettyyn rasiaan odottamaan
- kypsennä pekoni uunissa valmiiksi ja leikkaa sopivaksi silpuksi
- paiston hetkellä laita pizzakivi uunin yläosaaan ja kuumenna kiertoilma+grillivastus päällä 230 asteeseen ja anna lämmetä vähintään 20min
- muovaa pallosta sopiva lätty painelemalla ensiksi ulkoreunaan puolen sentin kumpare ja lopuksi tasoittamalla/venyttämällä keskeltä
- laita taikina hieman jauhotetulle pizzalapiolle ja lisää täytteet
- paista uunissa kunnes juustot sulaneet ja reuna ruskistunut
- jos ei ole pizzakiveä eikä lapiota niin kuumenna uuninpelti uunissa
- tee taikina leivinpaperin päälle ja vedä sen avulla tulikuumalle pellille ja paista kypsäksi
- TÄLLÖIN MUISTA SAMMUTTAA GRILLIVASTUS ETTEI LEIVINPAPERI PALA
- Tarjoile herkulliset pizzat Zensa Primitivo punaviinin kanssa