Itse tehty pihlajanmarjahillo
Meidän pihalla kasvavassa pihlajassa oli niin punaisia pihlajanmarjoja, että uskaltauduin niistä hilloa väsäämään. Onhan pihlajanmarjat sentään superfoodia sisältäen runsaasti mm. C-vitamiinia.
Marjoja kannattaa maistella eri puista, koska niissä on eroja happamuudessa ja karvaudessa.
Ainekset:
- 1 kg pihlajanmarjoja
- 1/2 kg omenaa
- 1/2 kg hillosokeria
- 2 dl vaahterasiirappia
- 2 dl vettä
- 1 limen mehu
Hilloa valmistuu ohjeella hieman yli litra. Puolita määrät jos haluat tehdä pienemmän erän.
Nypi marjat irti ja huuhtele ne. Kuori omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet.
Kaada marjat ja omenat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta ja anna porista keskiteholla kannen alla
30 min.
Sen jälkeen laita marjat liemineen blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi soseesta sattumat ja laita sose takaisin kattilaan.
Lisää sekaan limen mehu, siirappi ja sokeria koko ajan hämmentäen. Anna porista hiljalleen 10-15min välillä hämmentäen.
Anna hetki jäähtyä ja purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin.
Hillo sopii moneen käyttöön – niin aamupuuron, kuin grillatun lihankin kanssa.