Pestopasta ja kampasimpukoita
Pestopasta ja kampasimpukoita
500g tagliatelle / fettuccine pastaa
500g kampasimpukoita
öljyä
suolaa
pippuria
½ sitruunan mehu
Pesto
1 puntti basilikaa
160g Jukolan juusto cheddar
1 ½ dl öljyä
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
¾ dl auringonkukansiemeniä
- ota pakastetut kampasimpukat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan
- (jos ostit pakasteena)
- noin tunti kaks ennen valmistusta laita kampasimpukat kulhoon ja laske päälle kylmää vettä reilusti
- lisää ½ sitruunan mehu joukkoon ja laita jääkaappiin
- tee pesto odottamaan
- silppua juusto ja basilika teholeikkuriin
- kuori valkosipulin kynsi/kynnet, hienonna ja lisää sekaan
- lisää muut ainekset ja aja koneella tasaiseksi massaksi
- kun alat valmistamaan ruokaa ota simpukat vedestä, huuhtaise ja kuivaa talouspaperilla
- kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolaisessa vedessä jättäen hieman napakaksi
- kun pasta on valmis ota kauhallinen nestettä talteen, kaada vedet pois ja laita pastat takaisin kattilaan
- lisää pestoa mieleisesi määrä, loppu säilyy jääkaapissa muutaman päivän (tai meillä se ainakin siinä ajassa johonkin katoaa)
- lisää pastan keitinvettä joukkoon keitinlientä niin, että saat ainekset sekoamaan
- kuumenna pinnoitettu pannu kuumaksi ja öljyä pinta
- lisää simpukoita pannulle yksi kerrallaan kello 12 kohdalta vastapäivään asetellen
- paista noin minuutti per puoli ja mausta suolalla ja pippurilla
- Tarjoile ruokajuomana hennon herkullista, ikeniä hivelevää Zensa Roseeta