pestopasta kampasimpukka

Pestopasta ja kampasimpukoita

Pestopasta ja kampasimpukoita

500g tagliatelle / fettuccine pastaa

500g kampasimpukoita

öljyä

suolaa

pippuria

½ sitruunan mehu

 

Pesto

1 puntti basilikaa

160g Jukolan juusto cheddar

1 ½ dl öljyä

1-2 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

¾ dl auringonkukansiemeniä

  • ota pakastetut kampasimpukat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan
  • (jos ostit pakasteena)
  • noin tunti kaks ennen valmistusta laita kampasimpukat kulhoon ja laske päälle kylmää vettä reilusti
  • lisää ½ sitruunan mehu joukkoon ja laita jääkaappiin
  • tee pesto odottamaan
  • silppua juusto ja basilika teholeikkuriin
  • kuori valkosipulin kynsi/kynnet, hienonna ja lisää sekaan
  • lisää muut ainekset ja aja koneella tasaiseksi massaksi
  • kun alat valmistamaan ruokaa ota simpukat vedestä, huuhtaise ja kuivaa talouspaperilla
  • kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolaisessa vedessä jättäen hieman napakaksi
  • kun pasta on valmis ota kauhallinen nestettä talteen, kaada vedet pois ja laita pastat takaisin kattilaan
  • lisää pestoa mieleisesi määrä, loppu säilyy jääkaapissa muutaman päivän (tai meillä se ainakin siinä ajassa johonkin katoaa)
  • lisää pastan keitinvettä joukkoon keitinlientä niin, että saat ainekset sekoamaan
  • kuumenna pinnoitettu pannu kuumaksi ja öljyä pinta
  • lisää simpukoita pannulle yksi kerrallaan kello 12 kohdalta vastapäivään asetellen
  • paista noin minuutti per puoli ja mausta suolalla ja pippurilla
  • Tarjoile ruokajuomana hennon herkullista, ikeniä hivelevää Zensa Roseeta

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.