pizzakakku pekonihillolla

Pekonihillo pizzakakku

Taikina:

  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 10 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 10 minuuttia koneella pienellä teholla tai käsin. Lisää öljy ja jatka vaivaamista kunnes öljy on imeytynyt kokonaan. Laita kulhoon ja elmukelmu tiivisti ympärille ja jääkaappiin nousemaan noin 20h.

Pekonihillo: (resepti varastettu voita ja suolaa blogista pienellä muokkauksella)

  • 2 pkt pekonia
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl kahvia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sinappijauhetta
  • 1 rkl voita
  • pippuria

Laita pekoni pellille ja uuniin 200 astetta. Ota pois uunista kunnes kypsiä n. 20min ja laita talouspaperin päälle valumaan rasvoista.

Kuori sipulit ja silppua pieneksi. Laita voi pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Lisää kaikki muut mausteet sekaan. Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi ja lisää pannulle.

Anna hautua hillomaiseksi ja sen jälkeen soseuta sauvasekoittimella hienoksi.

Kakun kasaus

  • 1 prk Mutti tomaattimurskaa
  • 1 pkt aitocheddar chili
  • 1/2 punttia basilikaa
  • 2 valkosipuli kynttä
  • öljyä

Ota taikina jääkaapista noin 2 tuntia ennen valmistusta.

Laita tomaattimurska, basilika ja öljy kapeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuori valkosipuli ja paina rakenne hieman rikki, laita tomaattikastikkeen sekaan.

Lämmitä uuni alalämmöllä 220 asteeseen.

Kauli taikinasta noin uunipellin kokoinen levy. Sekoita tomaattikastiketta ja ota valkosipulit pois. Levitä tasaisesti taikinan pintaan.

Tämän jälkeen levitä pekonihillo tasaisesti. Raasta puolet juustosta pekonihillon päälle ja pyöritä taikina rullalle.

Leikkaa rullasta noin 5-6cm levyisiä rullia ja asettele sopivaan vuokaan leikkauspuoli ylöspäin.

Itse käytin 18 cm halkaisijalla olevaa irtopohjavuokaa josta jäi pari palaa yli (paistoin ne pannulla). Raasta loppu juusto kakun päälle ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.

Tarjoile maukkaan olusen kanssa, esim Coyet ALE Suomenlinnan panimolta

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.