Pastaa ja karitsan maksaa kermakastikkeessa
Ainekset neljälle hengelle:
- 500 -700 g karitsan maksaa
- 400 g tuorepastaa / pastaa
- 1-2 dl korvasieniä / tatteja / vahveroita ….
- 2 salottisipulia
- 3 dl kanalientä
- 180 g ranskankermaa
- 3/4 dl portviiniä
- 1 rkl lehtipersiljaa
- 1 rkl ruohosipulia
- oliiviöljyä
- voita
- suolaa
- pippuria
Jos teet itse pastan tee se ensiksi odottamaan, sitä varten tarvitset 100 g durum vehnäjauhoja, 100 g tavallisia vehnäjauhoja ja kaksi kananmunaa. Tee jauhoista kraatteri ja kaada siihen munat. Sekoita haarukalla aineksia pikkuhiljaa sekaisin ja vaivaa lopuksi käsin. Veivaa pastakoneella ohueksi levyksi tai kauli kaulimella. Leikkaa levyistä sopivan kokoista pastanauhaa, jauhota hyvin ja jätä sivuun odottamaan.
Ruskista maksa molemmin puolin kuumalla pannulla noin 2 min per puoli ja laita sivuun.Kuori ja pilko sipulit, lisää pannulle reilu rkl voita ja kuullota sipuleita hetki.Lisää pannulle sienet. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla ja paista niitä sipuleiden kanssa noin 5 min.Lisää portviini ja paista minuutti pari ja lisää kanaliemi ja hauduttele noin 5 min. Lisää ranskankerma ja sekoita kaikki hyvin sekaisin, laita levy pienimmälle teholle. Leikkaa maksasta sopivia siivuja ja sekoita ne kastikkeen sekaan, jos käytät valmis pastaa niin lisää maksa kastikkeeseen vasta hetki sen jälkeen kun olet laittanut pastat kiehuvaan veteen. Maksoja ei tarvitse hauduttaa kuin noin 5 min kastikkeen seassa.
Keitä pasta reilussa ja hyvin suolatussa vedessä. Jos teit pastan itse keittämiseen ei mene kuin 1-2 min jolloin se on keskeltä hieman vielä napakka. Jos käytät kaupan tuorepastaa keitä paketin ohjeen mukaan, jätä kuitenkin hieman napakaksi. Lisää pasta maksakastikkeen sekaan ja sekoita hyvin niin että pastaa imee kastikkeen itseensä.
Leikkaa ruohosipuli ja persilja pieneksi silpuksi ja ripottele annoksen päälle.
Helpohko annos myös arkiruoaksi!