Paahdettu kurkumakukkakaali & korianterikastike
Ainekset:
- 1 kokonainen kukkakaali
- 2 rkl oliivioljyä
- 1 rkl Urtekram kurkumaa
- 1 rkl Urtekram kokonainen kaardemumma
- suolaa
- Granaattiomenan siemeniä
- Etikkasipulia
- Cashew pähkinöitä
Kastike:
- 1 dl kaurajugurttia
- 1 tl Urtekram jauhettu korianteri
- 1 tl sitruunan mehua
- suolaa
Huuhtele kukkakaali ja kuivaa. Jätä lehdet paikoilleen.
Kaada päälle 1 rkl öljyä tasaisesti joka puolelle. Ripottele kurkumaa kauttaaltaan ja hiero se vielä pintaan. Kaada vielä toinen rkl öljyä päälle. Työnnä kaardemummat ympäri kukkakaalin pintaa.
Kääri folioon ja pistä uuniin 200 asteeseen yhdeksi tunniksi.
Tunnin jälkeen poista folio ja pistä takaisin vielä puoleksi tunniksi.
Nosta pöydälle ja ripottele suola pintaan.
Kun kukkakaali on uunissa mittaa 1 dl kaurajugurttia kippoon ja sekoita joukkoon muut mausteet. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Paahda cashewit kuivalla pannulla. Vahdi etteivät pala.
Paahda leivät öljytyllä pannulla, kunnes saanut ruskistuneen pinnan.
Kasaa päälle kukkakaalia ja etikkasipuleita, ripottele kastike ja siemenet sekä lopuksi pähkinöitä halutessasi.
Nam Nam