Överi Tuplajuustohampurilainen Karkkipekonilla
Ainekset:
Sämpylät n. 10 isoa
- 6 dl durumvehnäjauhoja
- 6 dl vehnäjauhoja
- 5 dl täysmaitoa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 50 g hiivaa
- 1 keltuainen
- 75 g huoneenlämpöistä voita
Pihvit
- 1-1,2 kg karitsanjauhelihaa (200-300g per syöjä)
- 1 rkl savusuolaa
- 1 tl savupaprikaa
- pippuria myllystä
Karkkipekoni
- 1 pkt pekonia
- ruokosokeria
Juustokastike
- 1 pkt Jukolanjuusto aitocheddar chili
- 1 pkt Jukolanjuusto aitocheddar
- 1 dl kermaa
- jauhoja
Alla resepti hampurilaiselle isoon nälkään!
Sämpylät
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon suola,sokeri ja keltuainen. Alusta jauhoilla taikinaksi ja lisää lopuksi voi. Anna koneen vaivata taikinaa 10-15 min ja anna sen jälkeen taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa siitä tanko. Leikkaa noin kymmeneen osan tai jos haluat pienempiä sämpylöitä jaa taikina useampaan osaan. Vaivaa taikinasta palloja ja laita pellille. Anna kohota liinan alla noin 15-20min. Paista uunissa noin 12-15min kunnes kauniin kullanruskeita.
Pihvit
Laita liha tunti ennen paistamista kulhoon ja lisää joukkoon mausteet. Sekoita käsivatkaimella kaikki sekaisin ja muotoile sopivia pihvejä.
Kuumenna grilli kuumaksi ja paista pihvit haluamaasi kypsyyteen. Kääntämisen jälkeen lisää päälle siivu cheddaria.
Pekoni
Laita pekoni pellille ja ripottele tasainen ohut kerros sokeria pintaan. Laita 180 asteiseen uuniin noin 20 min. Lämmitä pekonit grillissä pihvien paiston lomassa jos olet tehnyt ne etukäteen.
Juustokastike
Raasta chilicheddar ja laita se kerman kanssa kattilaan. Lämmitä miedolla kunnes juusto on sulanut kokonaan. Lisää jauhoja joukkoon vähän kerrallaan sen mukaan kuinka paksua kastikkeesta haluat.