Osso Buco karitsan niskakiekoista
Osso Buco alla Milanese on helppo ja maukas pataruoka jonka voi hyvin tehdä myös karitsan niskasta ja tarjoulla polentan kanssa.
Ainekset:
- n. 1kg karitsan niskakiekkoja
- 1 iso porkkana
- 1 sellerin varsi
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1/2 puntti oreganoa
- 1/2 puntti timjamia
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- vehnäjauhoja
- oliiviöljyä
- voita
- suolaa
- pippuria
Gremolada
- 1 valkosipulin kynsi
- 1/2 sitruunan kuori
- 1/2 punttia lehtipersiljaa
Ota lihat noin tunti ennen valmistusta huoneen lämpöön.
Kuori sipuli ja porkkana. Kuutioi kaikki kasvikset ja silppua yrtit.
Kuullota kasviksia öljyssä noin 10 minuuttia.
Jauhota lihat. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Kaada pannulle öljyä ja laita siivu voita. Kun pannu on kuuma, voi lakannut tirisemästä,
laita lihat pannulle ja paista kaunis pinta lihoihin.
Lisää kasvisten sekaan viini ja kiehauta. Lisää tomaattimurska ja yrtit. Hämmennä kaikki sekaisin ja kaada pataan ja laita lihat sekaan vierekkäin. Laita uuniin kahdeksi tunniksi.
Gremolada:
Silppua persilja sekä valkosipuli pieneksi ja raasta puolikkaasta sitruunasta kuori.
Hiero morttelissa tahnaksi.
Tarjoile lihat polentan kanssa ja ripottele päälle gremoladaa.