
Metsästäjän leivät ja lämmin perunasalaatti
Alle 1h
Metsästäjän leivät ja lämmin peruna/maa-artisokka salaatti
4h
Perunasalaatti
200-300g pieniä perunoita
200-300g maa-artisokkaa
3 kpl venäläinen suolakurkku
1 pieni prk kapriksia
2 rkl silputtua ruohosipulia
2 pientä omenaa
kourallinen retiisejä
öljyä
hunaja omenaviinietikka
suolaa
pippuria
- täytä grillin hiilikotelot briketeillä ja sytytä
- säädä lämpö 160-180 asteeseen
- pese perunat ja maa-artisokat hyvin
- leikkaa sopiviksi lohkoiksi, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla ja laita valurautapannuun ja grilliin, kun lämpö on tasaantunut haluttuun arvoon
- grillaa noin 30min/kunnes kypsiä
- odotellessa valmistele muut ainekset
- leikkaa omenat lohkoiksi, poista siemenet ja kuutio pieneksi
- leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi
- valuta kaprikset
- tee kastike 3rkl öljyä, 1 rkl suolakurkkujen lientä ja 1 rkl hunaja omenaviinietikka
- sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään
Leivät
1 leipä
2 ltr metsäsieniä
2 dl kermaa
1 tl tuoretta silputtua timjamia
1 pieni sipuli
1 rkl voita
500g peuran tai naudan ulkofilee
- silppua timjami ihan pieneksi silpuksi
- kuori sipuli ja leikkaa pieneksi kuutioiksi
- laita puhdistetut sienet kuumennetulle pannulle ja anna muhia keskilämmöllä kunnes neste alkaa olla haihtunut
- lisää 1 rkl voita, sipuli ja timjami
- sekoita ja lisää kerma kun sipulit ovat läpikuultavia
- anna hautua miedolla kunnes kastike on sopivan paksua
- kun perunat ovat kypsiä niin avaa grillistä kaikki lävet ja anna hiilien hehkua punaisiksi. Brikettien päälle voi lisätä muutaman normaalin hiilen
- kun hiilet hehkuvat punaisina lisää lihat suoraan hiilien päälle
- ohkaiset peuran fileet olivat noin minuutin per puoli medium miinus
- laita grillauksen jälkeen fileet folioon, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää päälle paksu siivu voita
- anna levätä foliossa 10min ja leikkaa siivuiksi ja kasaa mieluisat leivät!