Maailman paras hampurilaissämpylä
Yli 1h
Resepti hampurilaissämpylälle
Ainekset:
- Hungry chef Sämbyläjauho 360g
- Hungry chef Pizzajauho 360g
- Suola 20g
- Sokeri 40g
- Voita 150g / huoneenlämpöistä
- Hiiva 25g
- 2 kananmuna
- Täysmaito 5dl
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja kaada yleiskoneen kulhoon.
Lisää munat, sokeri ja suola. Alusta 2/3 jauhoista niin kauan että taikina on tasaista. Lisää voi ja vaivaa niin kauan, että se on sekoittunut taikinaan. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä ainakin 15min, niin, että taikinasta tulee löysähköä. Laita kelmu tiukkaan kulhon ympärille ja pistä kulho yön yli kylmään.
Seuraavana päivänä vaivaa noin 90g pullia hyvin jauhotetulla pöydällä ja jätä kohoamaan pellille ainakin tunniksi.
Ennen paistoa voitele munamaidolla (puolet ja puolet). Koristele vielä halutessasi seesamin tai unikonsiemenillä.
Paista sämpylät 230 asteessa kunnes nätti väri pinnassa 10-15 min.