Lohta ja pinaattipastaa
Ainekset:
- 400 g lohta
- 400 g pastaa
- 1 l maitoa
- 1 pkt aito cheddar
- 100 g pinaattia
- 1/2 pkt pekonia
- 1 sipuli
- 1 rkl kapriksia
- 1 sitruuna
- suolaa
- pippuria
Pinaattipastan valmistaminen
Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa niistä ohuita siivuja. Leikkaa puoli pakettia pekonia pieniksi siivuiksi sekä raasta juusto. Leikkaa kalasta reilun sentin siivuja.
Ruskista pekoni kasarissa. Laske lämpöä ja lisää sipulit ja kypsennä niitä noin 5 min kuitenkaan ruskistamatta niitä. Lisää pinaatit ja hämmennä kunnes ovat menneet kasaan. Lisää maito, suola ja pippuri, sekoita ja lisää pasta.
Kiehauta ja anna porista miedolla kunnes pasta melkein kypsää. Lisää joukkoon juusto ja sekoittele kunnes sulanut sekaan. Laske lämpö minimiin ja purista puolikkaan sitruunan mehu ja lisää 1 rkl kapriksia sekaan.
Lohen valmistaminen pastan kaveriksi
Kuumenna pinnoitettu pannu ja paista kalasiivuja kuumalla pannulla vajaa minuutti per puoli ja nosta lautaselle. Poista nahka. Purista toisesta sitruunan puolikkaasta kalojen päälle mehua ja ripottele suolaa.
Laita lautaselle annos pastaa ja kalasiivut päälle. Eikun syömään!