Lämpimät voileivät karitsan lihasta
Ainekset:
- 6-8 kpl karitsan kieltä
- 1 iso sipuli
- 3 porkkanaa
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- 2 laakerinlehteä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tl suolaa
- vettä
Pese kielet ensin hyvin, pilko vihannekset kuorineen karkeasti kannelliseen uunipataan. Lisää mausteet ja karitsan kielet.
Kaada kielien päälle vettä niin että ne peittyvät ja laita pata uuniin 125 astetta 6,5 tunniksi.
Hämmennä keitosta pari kertaa.
Ota pata uunista ja kuori nahka kielistä. Tee sen jälkeen kielistä nyhtöä ja jätä sivuun odottamaan tai valmista kielet jo edellisenä päivänä ja laita jääkaappiin odottamaan käyttöä.
Leipien kasaus
- Vohvelirauta
- 1 pkt paahtoleipää
- 1 pkt Jukolan juusto aitocheddar juustoa
- majoneesia
- täysjyväsinappia
- etikkasipuleita
- tuoretta oreganoa
Sekoita pari kolme rkl majoa ja 1 tl täysjyväsinappia. Levitä majoa leivälle, jonka päälle nyhtökieltä, sipuleita ja runsaasti juustoa. Päälle toinen siivu leipää ja paahda vohveliraudalla niin kauan että juusto sulaa ja liha on lämmintä jos ollut jääkaapissa.
Ripottele valmiin leivän päälle oreganoa ja tarjoa maukkaan
Suomenlinnan panimon imperial vehnä alen kanssa.