Lämmin gnocchi & kurpitsa salaatti
Yli 1h
Ainekset:
- 500 g gnocchi
- 1 myskikurpitsa
- 1 1/2 dl mustasilmäpapuja
- 1 kanaliemikuutio
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1 dl hassel & saksanpähkinöitä
- kourallinen pinaattia
- 100 g aitocheddar chili
Liota papuja 8h kylmässä vedessä ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan + lisää keitinveteen liemikuutio.
Kuori kurpitsa ja leikkele sopiviksi paloiksi. Laita kurpitsat uunivuokaan ja kaada päälle loraus öljyä ja hyppysellinen suolaa. Sekoita. Paahda 200 asteissa uunissa noin 45 min/ kunnes pehmeitä, mutta säilyttää vielä hyvin muotonsa. Leikkaa juusto sopiviksi kuutioiksi.
Kun pavut ja kurpitsa ovat kypsiä niin laita gnocchit kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kypsät gnocchit kulhoon ja kaada päälle noin 1 rkl oliiviöljyä. Lisää sekaan pinaatit ja sekoittele sekaisin. Lisää vielä sekaan muut ainekset ja laita salaatti tarjolle.
Juomaksi sopii kylmä Leydan Chardonnay kuin nyrkki silmään.