Pataruoka karitsan lihasta

Karitsapata

Helppo ja maukas muunnelma burgundinpadasta jossa naudanliha korvattu maukkaalla, erittäin murealla karitsan lihalla.

Ainekset:

  • n. 800 g karitsan kulma/ulkopaisti
  • 1 pkt pekonia
  • 7 salotti sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 1 rs herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 1 punajuuri
  • 5 dl punaviiniä (Pinot Noir)
  • 4 dl vettä
  • 1 rkl puvaviinietikkaa
  • 1 prk Mutti tomaattipyrettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 6-10 kpl timjaminoksia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3-4 rkl jauhoja
  • 2-3 rkl voita
  • 1-2 tl ruokosokeria
  • pippurirouhetta

Ota kartisanlihat huoneen lämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Leikkaa lihat ja pekoni sopiviksi kuutioksi. Kuori ja leikkaa porkkanat ja punajuuret sopiviksi paloiksi.

Kuori kaikki sipulit ja silppua yksi pieneksi silpuksi. Pese sienet ja leikkaa halki. Silppua valkosipuli.

Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen.

Ruskista karitsanliha voissa kolmessa erässä. Kun ovat saaneet väriä ripottele pintaan jauhoja ja anna kypsyä vielä hetki ja kaada pataan. Kun kaikki lihat on ruskistettu kaada vesi pannulle, kiehauta ja kaada lihojen päälle.

Ruskista pekonikuutiot ja kauho ne pataan. Kuullota hetki jäljelle jääneessä pekonin rasvassa silputtu sipuli, valkosipuli ja juurekset ja kaada pataan.

Lisää pippuri, 1 tl sokeria, viini, viinietikka, tomaattipyree, lihaliemikuutio laakerin lehdet ja timjaminoksat. Sekoita kaikki ainekset sekaisin, kiehauta pata (jos pataa ei pysty kiehuttamaan laita uuni 210 asteeseen lämpiämään ja anna padan olla siellä reilu 10 min ja laske 120 asteeseen) ja laita uuniin noin kolmeksi tunniksi.

Käy 2 1/2 tunnin jälkeen hämmentämässä ja tarkista suola, lisää tarvittaessa. Sokeria voi myös lisätä tarvittaessa toisen teelusikan.

Jos kastikkeesta haluaa paksumpaa lisää maizenaa tai jauhoja siivilän läpi niin eivät paakkuunnu.

Lisää herkkusienet pataan ja laita uuniin vielä puoleksi tunniksi.

Tarjoile basmatiriisin kanssa ja nauti mehukkaasta pataruoasta!

Käy vierailulla Korven Karitsan sivuilla, josta saat tilattua herkulliset karitsan lihat suoraan kotiisi pääkaupunkiseudulla ja reko-jakelussa Lahti ja Hollolan alueella.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.