Karitsanpotkaa punaviinissä ja perunamuusilla täytetty sipuli
Ainekset:
- 4 kpl karitsanpotkaa
- 1 plo edullista punaviiniä
- 3 dl vettä
- 2 porkkanaa
- 2 varsisellerin vartta
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokosokeria
- 2 laakerinlehteä
- 2 rosmariinin oksaa
- 1 rich beef naudanlihafondi
- maizenaa
Lisuke
- 4 ISOA sipulia
- 1 kg rosamunda perunaa
- 3 rkl aitocheddaria raastettuna
- voita
Lihat pääsiäistä varten saat tilattua kätevästi suoraan kotiin toimitettuna osoitteesta korvenkaritsa.fi
Ohje karitsanpotkalle
Pilko kaikki kasvikset ja laita pataan. Kaada iso lasillinen punaviiniä itsellesi ja loput kasvisten sekaan, noin 5 dl. Lisää vesi ja liemikuutio. Kiehauta. Ruskista potkat kauttaaltaan ja aseta liemen sekaan luu ylöspäin.
Laita kansi padan päälle ja pata uuniin 120 asteeseen ja hauduta noin 5 tuntia/kunnes liha irtoaa helposti luusta. Jos kotoa sattuu löytymään kuvissa esiintyvän haudutuspadan kaltainen laite niin hauduta ne siinä low asetuksella yön yli noin 10 tuntia.
Poista lihat varovasti liemestä ja siivilöi liemi talteen. Keitä lientä kasaan isossa kattilassa ja lisää maizena suurustetta kunnes liemi on halutun paksuista. Jätä liemi ja lihat odottamaan tarjoilua.
Keitä sipulit kuorineen pehmeiksi. Jäähdytä sipulit. Valmista muusi. Sekoita juustoraaste muusin sekaan. Leikkaa jäähtyneistä sipuleista hattu ja poista sisus. Hienonna sipuli ja käristä voissa ruskeaksi.
Täytä sipulin kuoret muusilla ja laita päälle ruskistettua sipulia.
Tarjoilu
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita täytetyt sipulit uuniin. Kiehauta liemi nopeasti ja laske lämpö pienelle. Asettele lihat varovasti kattilaan ja laita kansi päälle. Lämmitä lihoja kattilassa noin 10-15 min, valele välillä kastikkeella.
Aseta lihat ja sipulit tarjolle ja valele vielä lihoja hieman kastikkeella.
Haudutusviinit ja viinit ruuan kanssa kätevästi osoitteesta winepro.fi