Karitsan käristys
Karitsan sydän on edullinen ja maukas raaka-aine josta on helppo valmistaa maukasta ruokaa.
Noin 4 hengelle. Tarjoile muusin kanssa.
Ainekset:
- 6-10 karitsan sydäntä
- 1 pieni sipuli
- 1 pkt pekonia
- 3 dl vettä
- 1-2 suola/maustekurkkua
- 1/2 puntti lehtipersiljaa
- mustaherukkahilloa
- suolaa
- pippuria
Ensiksi huuhtele ja putsaa sydämistä mahdolliset verijäämät jonka jälkeen kuivaa ja pakasta muutama tunti niin, että ovat kohmeisia ja niistä on helpompi leikata ohuita siivuja. Jos ovat jo valmiiksi jäässä ota noin tunti ennen siivuttamista pöydälle.
Leikkaa suurimmat rasvat pois ja sen jälkeen leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Jätä sivuun odottamaan.
Kuori sipuli ja silppua pieneksi sekä leikkaa pekoni pieneksi kuutioiksi. Leikkaa myöskin persiljoista lehdet irti ja silppua varret pieneksi silpuksi.
Ruskista pekoni. Alenna lämpöä ja kuullota muutama minuutti sipuleita pekonin kanssa.
Lisää vesi ja persiljan varsisilppu. Lisää pippuria maun mukaan.
Jätä hautumaan pienellä teholla noin 30 min.
Ennen kuin alat paistamaan lihasiivuja tee kaikki muu valmiiksi.
– muussi
– silppua persiljanlehdet
– kuutioi maustekurkku
Kuumenna pannu kuumaksi ja paista siivut 2-3 erässä.
Kaada eka erä pannulle, levitä lihat tasaisesti ja anna käristyä pari minuuttia kunnes rupeaa ruskistumaan.
Sekoittele ja ruskista toinen pari minuuttia ja kaada pekonien sekaan.
Pyyhkäise pannu kostealla paperilla ennen seuraavaa erää ja anna kuumentua uudelleen ennen kuin lisäät lihat.
Toista kunnes valmista.
Tarjoile muussin, suola/maustekurkun ja hillon kera. Ripottele päälle persilja silppua.