Karitsamureketta ja rosmariini puikuloita
Ainekset:
- n. 1kg karitsan jauhelihaa
- 2 pkt pekonia
- 1 pss luomu sipulikeittoa
- 1 1/2 dl vettä
- 1 pkt aitocheddar mustapippuri
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 muna
- 1 kg puikula perunoita
- öljyä
- suolaa
- 1/2 punttia rosmariinia
Laita sipulikeitto ja korppujauhot kulhoon, kaada vesi sekaan ja anna imeytyä 10min.
Raasta juusto karkealla raastimella.
Laita liha kulhoon ja lisään sekaan imeytetty sipulikeitto, kananmuna ja puolet juustoraasteesta.
Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja jätä maustumaan puoleksi tunniksi pöydälle.
Lämmitä uuni 170 asteeseen.
Pese perunat ja halkaise kahtia. Laita vuokaan ja kaada päälle öljyä 2 rkl.
Nypi muutamasta rosmariinin oksasta lehdet irti ja lisää perunoiden joukkoon,
lisää suola ja sekoita kaikki sekaisin.
Muovaa lihasta sopivan muotoinen mureke ja päällystä se pekonilla.
Laita liha ja perunat uuniin noin tunniksi (kiertoilma).
Tunnin jälkeen laita grillivastus päälle ja paahda pekoniin nätti väri pintaan.
Kun liha on saanut kauniin värin ota se pois uunista ja nosta leikkuulaudalle 15 minuutiksi lepäämään.
Perunoiden pitäisi myös olla valmiita kun liha on valmis. Nypi perunoiden päälle tuoreita rosmariinin lehtiä.
Lopusta juustosta saat kahdella desillä kermaa maukkaan pippurikastikkeen lihalle, kastiketta voi jatkaa maidolla jos tuntuu liian paksulta.