Kanttarellirisotto
2 hengelle:
- 2 dl arborio riisi
- 3 dl pieniä kanttarelleja
- 1 dl valkoviini
- 7-8 dl kanalientä
- 1 dl parmesan raaste
- 1 salotti sipuli
- 1 rkl tuoretta timjamia
- pippuria
Kuumenna kanaliemi ja mittaa kaikki muut tarpeet valmiiksi omiin kippoihin.
Silppua 1 dl sieniä pieniksi.
Kuumenna pannu ja sulata nokare voita ja paista silputut kanttarellit ja kaada odottamaan.
Kuumenna korkeareunainen pannu (ei kattilaa) ja kuullota sipuli reilussa öljyssä. Lisää riisit ja kuullota hetki kunnes ovat kuultavia.
Lisää viini ja anna haihtua lisää 1dl sieniä ja timjami, lisää kanalientä kauhallinen sitä mukaan kun riisi sitä imee itseensä (lientä voi jäädä yli). Muista hämmentää koko ajan.
Kuumenna toinen pannu ja paista jäljelle jääneet sienet kuumassa kuivassa pannussa muutama minuutti täydellä teholla ja hämmentäen etteivät rupea kiehumaan. Laita sivuun odottamaan.
Lisää lopuksi parmesan ja pippuri.
Riisi kypsyy noin 18 min ja kuuluu olla keskeltä hieman napakka ja “kermaisessa” soosissa eli ei kuivaa ja irtonaista.
Laita lautasille, ripottele kanttarellit pinnalle ja nauti!