Herkullinen kananmaksa-annos pekonilla

Kananmaksaa käärittynä pekoniin

Ainekset:

  • 1/2 kg kananmaksaa
  • 1 pkt pekonia
  • 1 rs herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 4 dl kermaa
  • voita
  • öljyä
  • hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
  • persiljaa
  • karhunvatukoita

Kuori ensiksi sipulit ja leikkaa niistä renkaita.

Laita pannulle 1 rkl voita ja kaada 1 rkl öljyä päälle, kun voi alkaa tiristä lisää sipulit.

Ruskista hieman ja lisää 1 rkl hunajaa ja jätä kypsymään pienelle teholle.

Kääri isoimmat maksat pekoniin ja jätä pienimmät palat ilman.

 Leikkaa lopuista pekoneista pientä suikaletta ja ruskista.

Silppua tuoretta timjamia noin 2 rkl ja lisää pekonin joukkoon.

Kaada kermat mukaan ja jätä hautumaan.

Laita toinen pannu kuumenemaan ja ruskista pekonittomat maksat molemmin puolin ja laita kerman sekaan.

Ruskista pekoni versiot ja lisää kastikkeen sekaan hautumaan. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Kananmaksan valmistaminen pannulla

Laita kansi kastikkeen päälle ja leikkaa sienet 2-4 osaan ja ruskista kuumalla ja kuivalla pannulla.

Lisää sienet kastikkeeseen. Laita lopuksi persilja sekä karhunvatukat pinnalle (voi korvata mustaherukka hillolla/hyytelöllä) ja tarjoile muusin kanssa.

Kananmaksa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.