Kampasimpukka ceviche & Carelian Caviar
Ainekset neljälle hengelle:
- 8 kampasimpukkaa
- 30 g Carelian nordic royal caviar
- 4 limeä
- 1 mango
- 1 salottisipuli
- kuivattua chiliä
- oliiviöljyä
- suolaa
Leikkaa simpukat pieniksi paloiksi, laita kulhoon ja purista yhden limen mehu joukkoon.
Laske päälle kylmää vettä niin että sitä on reilusti. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuori sipuli ja silppua pieneksi. Ota kampasimpukat jääkaapista ja kaada ne siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
Putsaa kulho ja laita simpukat takaisin, purista joukkoon kolmen limen mehu ja lisää sipulit. Sekoita sipulit sekaan ja painele pinta tasaiseksi niin että simpukat ovat mehun peitossa.
Laita puoleksi tunniksi jääkaappin.
Leikkaa mangosta puolikas ja silppua hedelmänliha pieneksi kuutioksi. Ota simpukat jääkaapista ja kaada siivilään, huuhtele ja kaada putsattuun kulhoon.
Kaada päälle noin 1 rkl öljyä lisää joukkoon mango, ripaus suolaa ja pieni määrä chilihiutaleita. Sekoita kaikki sekaisin ja tarkista suolan määrä, lisää tarvittaessa. Kasaa annoslautasille noin kahden simpukan lihat per syöjä ja mangoa ja sipulia. Annostele päälle maukasta kotimaista Carelian kaviaaria.
Ja eikun nauttimaan!