paahtopaisti isänpäivä

Isänpäivän paisti

Liha
Yli 1h

Isänpäivän paisti Jallukastikkeella ja hasselbackan perunoilla, Weberin pellettigrillissä valmistettuna.

Ainekset

  • 1 kg paahtopaisti
  • 1-2 rosamunda perunaa per syöjä
  • 4 porkkanaa
  • 4 palsternakkaa
  • 2 rosmariinin oksaa
  • öljy
  • suola
  • pippuri
  • soija

Ainekset Jaloviina-kastikkeeseen

  • 5 dl demi glace kastikepohja
  • 1 fondue lihaliemikuutio
  • 1 pieni purkki smetanaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 timjamin oksaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl dijon sinappia
  • 3-4 rkl maizenaa
  • 1 rkl viherpippuri
  • 2 rkl Jallua

Valmistusohje

  • ota liha tunti ennen kypsennyksen aloittamista pöydälle
  • laita Weber pellettigrilli lämpiämään 130 asteeseen
  • kun grilli on lämmennyt valele liha kauttaaltaan soijalla ja laita liha grillin ylähyllylle ja
    tökkää lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Aseta kypsyydeksi 58 astetta Weber connect
    ohjelmalla. Tähän menee lihan paksuudesta riippuen noin 1 ½ h
  • pese perunat ja juurekset
  • leikkaa perunoihin viiltoja koko pituudeltaan, öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla
  • laikkaa porkkanoista sekä palsternakoista päädyt ja pilko mieleisen kokoisiksi paloiksi
  • silppua rosmariini pieneksi silpuksi ja sekoita kulhossa juurekset öljy, rosmariinisilppu,
    suola ja pippuri
  • Laita perunat omaan uunin kestävään astiaa ja juurekset omaan. 160 asteiseen uuniin
    kypsymään
  • laita demiglace ja liemikuutio kattilaan. Kuori ja pilko sipulit ja lisää kattilaan timjamin kera
  • kiehauta ja anna porista miedolla noin 10min
  • siivilöi ja laita takaisin kattilaan. Lisää sinappi ja hunaja sekoita kunnes seonneet
    kastikkeeseen
  • lisää smetana joukkoon ja sekoita sekaisin
  • suurusta maizenalla mieleisen paksuksi 1 rkl kerrallaan ja kun sopivaa jätä sivuun
    odottamaan
  • kun liha on saavuttanut sisälämmön ota pois grillistä ja valele soijalla ja laita folioon
  • tällä välin kuumenna grilli maksimi lämpöön 315 asteeseen n 20-30min
  • lämmitä kastike ja lisää viherpippurit sekä Jallu, älä kiehuta
  • grillaa lihaan kuumassa grillissä pinta
  • leikkaa liha siivuiksi ja laita lisukkeiden kanssa tarjolle

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.