Hot Dog -sämpylät
Ainekset Hot Dog -sämpylöihin
Reseptistä riittää kivasti isollekin porukalle.
740g Manitoba cream jauhoja
5 dl täysmaitoa
120g huoneen lämpöistä voita
25g tuore hiiva
40g sokeria
20g suolaa
2 kananmunaa
voiteluun
2 kananmunaa
½ dl maitoa
100g voisulaa
Resepti Hot Dog -sämpylöille
– laita yleiskoneen kulhoon maito ja hiiva ja anna hiivan hetki liueta
– sekoita maitoa ja lisää joukkoon sokeri ja kananmunat
– aloita vaivaaman ja lisää 2/3 jauhoista pikkuhiljaa
– kun seos on tasaantunut lisää voi nokareina
– kun voi on sekoittunut joukkoon lisää loput jauhot ja lopuksi suola
– vaivaa taikinaa vielä 10min, taikina jää löysäksi
– laita kulhon ympäri kelmu ja yön yli jääkaappiin (voi olla muutaman päivän kylmässä)
– seuraavana päivänä leikkaa taikinasta noin 100g paloja
– pyöritä palloksi ja muovaa sen jälkeen pitkoksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille
– anna kohota vähintään tunti ja sen jälkeen voitele munamaidolla
– paista 220 asteissa uunissa kunnes nätin ruskeita, noin 10-15min
– voitele valmiit sämpylät voisulalla
Täytä haluamillasi täytteillä ja nauti!