
Horsmankukka hillo, hunajaisen kukkainen hillo esim. juustoille
- 5 dl horsman kukkia noin 25-30 latvusta
- 7,5 dl vettä
- 2 tl sitruunan mehua
- 1 pkt Dansukker hillo- ja marmeladisokeri
Nypi latvuksista kukkaset ja muutamia nuppuja (tee ulkona niin ei ole kämppä täynnä ötököitä).
Laita kukat purkkiin joka kestää kuumaa. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Kaada vesi kukkasten kanssa purkkiin. Anna jäähtyä ja laita kylmään ja anna hautua seuraavaan päivään.
Siivilöi kukat kattilaan ja lisää pkt sokeria. Laita pieni tyhjä astia jääkaappiin jolla voit testa on hillo valmista. Keitä 10-15min kunnes alkaa paksuuntumaan (Voit kokeilla hyytelöitymistä tiputtamalla ruokalusikallisen seosta kylmälle lautaselle ja jäähdyttämällä sen nopeasti jääkaapissa. Vedä lusikalla vako hyytelön keskelle – jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi)
Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin anna jäähtyä laita kylmään.