
Grillatut naudan sisäfilevartaat
Sisäfilevartaiden ainekset
1 naudan sisäfile
1 puntti persiljaa
3 oksaa rosmariinia
½ punttia timjamia
2 valkosipulin kynttä
1 dl Montalto Rosso Passivento
1 dl öljyä
1 kg perunoita
2 pkt kirsikkatomaatteja
4 kpl makea sipuli
1 rkl voita
1 rkl vaahtera siirappi
1 prk cream fraiche
suola
pippuri
varrastikkuja
- poista lihasta kaikki kalvot ja leikkaa siitä noin 3x3cm kuutioita
- silppua yrtit ja valkosipuli pieneksi ja laita kulhoon
- lisää viini ja öljy, sekoita. Lisää lihat ja sekoita hyvin
- laita lihat pussiin ja yön yli jääkaappiin
- keitä perunat melkein kypsiksi jo edellisenä päivänä ja laita yön yli jääkaappiin
- nosta lihat tunniksi pöydälle ennen kypsennystä
- kuori sipulit ja leikkaa niistä renkaita
- kuumenna pannu, lorauta öljyä ja lisää sipulit joukkoon
- kuullota sipulit ja anna kypsyä keskilämmöllä. Hämmennä välillä ja varo polttamasta
- kun sipulit alkavat olla kypsiä lisää 1 rkl voita ja 1 rkl siirappia. Hämmennä ja sammuta levy ja jätä odottamaan muita aineksia
- kuumenna grilliritilä kuumaksi
- leikkaa perunat sopiviksi paloiksi, laita kulhoon ja lisää joukkoon pari rkl öljyä, suola ja pippuri
- pujottele lihat ja perunat liotettuihin varrastikkuihin grillin kuumetessa
- grillaa perunoihin molemmin puolin hyvä pinta ja nosta grillin epäsuoraan lämpöön odottamaan
- grillaa lihoja noin 5-6min per puoli, nosta kulhoon ja peitä foliolla
- anna vetäytyä 10min ja mausta suolalla ja pippurilla
- odotellessa lämmitä sipulit ja ota perunat grillistä