sisäfilevartaat grillistä

Grillatut naudan sisäfilevartaat

Sisäfilevartaiden ainekset

1 naudan sisäfile

1 puntti persiljaa

3 oksaa rosmariinia

½ punttia timjamia

2 valkosipulin kynttä

1 dl Montalto Rosso Passivento

1 dl öljyä

1 kg perunoita

2 pkt kirsikkatomaatteja

4 kpl makea sipuli

1 rkl voita

1 rkl vaahtera siirappi

1 prk cream fraiche

suola

pippuri

varrastikkuja

  • poista lihasta kaikki kalvot ja leikkaa siitä noin 3x3cm kuutioita
  • silppua yrtit ja valkosipuli pieneksi ja laita kulhoon
  • lisää viini ja öljy, sekoita. Lisää lihat ja sekoita hyvin
  • laita lihat pussiin ja yön yli jääkaappiin
  • keitä perunat melkein kypsiksi jo edellisenä päivänä ja laita yön yli jääkaappiin
  • nosta lihat tunniksi pöydälle ennen kypsennystä
  • kuori sipulit ja leikkaa niistä renkaita
  • kuumenna pannu, lorauta öljyä ja lisää sipulit joukkoon
  • kuullota sipulit ja anna kypsyä keskilämmöllä. Hämmennä välillä ja varo polttamasta
  • kun sipulit alkavat olla kypsiä lisää 1 rkl voita ja 1 rkl siirappia. Hämmennä ja sammuta levy ja jätä odottamaan muita aineksia
  • kuumenna grilliritilä kuumaksi
  • leikkaa perunat sopiviksi paloiksi, laita kulhoon ja lisää joukkoon pari rkl öljyä, suola ja pippuri
  • pujottele lihat ja perunat liotettuihin varrastikkuihin grillin kuumetessa
  • grillaa perunoihin molemmin puolin hyvä pinta ja nosta grillin epäsuoraan lämpöön odottamaan
  • grillaa lihoja noin 5-6min per puoli, nosta kulhoon ja peitä foliolla
  • anna vetäytyä 10min ja mausta suolalla ja pippurilla
  • odotellessa lämmitä sipulit ja ota perunat grillistä

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.