Lohipalat grillistä

Grillatut lohipalat ja mangosalaatti

Alle 1h

Grillatut lohipalat ja mangosalaatti

Oli aika pistää uusi pellettigrilli testiin, lähes kesäiseen keliin sopi mukavasti kevyehkö annos. Lohta siis grilliin ja kaveriksi mangosalaatti!

Ainekset

1 kg tuoretta lohta/250g pala per syöjä
1 mango
1 pun paprika
1 kesäkurpitsa
1 rsi kirsikkatomaatteja
1 puntti korianteria
2 lime
2 avocado
1 chili

Kalakastike

soija
kikkoman ponzu soija
osterikastike
öljyä

Työvaiheet

Lämmitä ensiksi grillin ritilät kuumaksi lohta varten, noin 20-30min riippuen grillistä. Tässä välissä tee mangosalaatti ja kalakastike valmiiksi:

– Kuori mango ja leikkaa kiven molemmin puolin hedelmäliha irti ja leikkaa puolikkaista ohuita siivuja

– Leikkaa myös paprikasta ja kesäkurpitsasta ohuita siivuja

– Halkaise tomaatit ja kuutioi avocado

– Silppua korianteri ja chili

– Sekoita mausteliemi limemehusta, kalakastikkeesta, soijasta ja osterikastikkeesta

Valele lohipalat öljyllä ennen grilliin laittamista. Kun grilli rupeaa olemaan tarpeeksi kuuma, paista lohipalat ensiksi lihapuoli alaspäin noin 7 min ajan.

Käännä kala ja paista myös nahkapuoli alaspäin n. 7 min verran. Valele kalakastiketta muutaman kerran kalan pintaan.

Ja ei muutakuin syömään!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.