Grillatut lohipalat ja mangosalaatti
Grillatut lohipalat ja mangosalaatti
Oli aika pistää uusi pellettigrilli testiin, lähes kesäiseen keliin sopi mukavasti kevyehkö annos. Lohta siis grilliin ja kaveriksi mangosalaatti!
Ainekset
1 kg tuoretta lohta/250g pala per syöjä
1 mango
1 pun paprika
1 kesäkurpitsa
1 rsi kirsikkatomaatteja
1 puntti korianteria
2 lime
2 avocado
1 chili
Kalakastike
soija
kikkoman ponzu soija
osterikastike
öljyä
Työvaiheet
Lämmitä ensiksi grillin ritilät kuumaksi lohta varten, noin 20-30min riippuen grillistä. Tässä välissä tee mangosalaatti ja kalakastike valmiiksi:
– Kuori mango ja leikkaa kiven molemmin puolin hedelmäliha irti ja leikkaa puolikkaista ohuita siivuja
– Leikkaa myös paprikasta ja kesäkurpitsasta ohuita siivuja
– Halkaise tomaatit ja kuutioi avocado
– Silppua korianteri ja chili
– Sekoita mausteliemi limemehusta, kalakastikkeesta, soijasta ja osterikastikkeesta
Valele lohipalat öljyllä ennen grilliin laittamista. Kun grilli rupeaa olemaan tarpeeksi kuuma, paista lohipalat ensiksi lihapuoli alaspäin noin 7 min ajan.
Käännä kala ja paista myös nahkapuoli alaspäin n. 7 min verran. Valele kalakastiketta muutaman kerran kalan pintaan.
Ja ei muutakuin syömään!