Grillattua karitsanviulua
Joko olet miettinyt ruoka vaihtoehtoja pääsiäiseksi?
Tässä olisi yksi vaihtoehto. Helppo ja erittäin maukas kotimainen karitsanviulu muhii kuin itsekseen grillissä maukkaaksi herkkuruuaksi. Maukkaat karitsan lihat saat tilattua suoraan kotiisi osoitteesta korvenkaritsa.fi
Pääsiäisen lihatoimitukset suoraan kotiin pääkaupunkiseudulla vkolla 14.
Ainekset:
- 1 karitsanviulu
- 1/2 punttia meiramia
- 1/2 puntti timjamia
- 1/2 puntti rosmariinia
- 1 iso valkosipulinkynsi
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 dl öljyä
Voiteluun
- 1/2 puntti meiramia
- 1/2 puntti timjamia
- 1/2 puntti lehtipersiljaa
- 1 dl öljyä
Silppua yrtit ja valkosipuli pieneksi ja laita mortteliin. Lisää joukkoon karkea merisuola ja hierrä aineksista tahna. Lisää lopuksi joukkoon öljy ja sekoita.
Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ja leikkaa päälipintaan noin 1x1cm ruudukko. Levitä yrttiseos kauttaaltaan lihan pintoihin ja kääri liha folioon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.
Ota liha huoneen lämpöön noin 2 h ennen paistoa. Laita liha vuokaan ja paistomittari paksuimpaan kohtaan. Grillaa lihaa epäsuorassa lämmössä 100-150 asteessa ja valele pintaa yrttisellä öljyseoksella aika ajoin.
Hiilillä epäsuorassa lämmössä grillaten aikaa kului noin kaksi tuntia jolloin sisälämpötila on 60 astetta (poltin pinnat lopuksi nopeasti suoraan hiilien päällä).
Tämän jälkeen laita folio löysästi vuuan päälle ja anna lihan levätä 20 min. Liha on tämän jälkeen kuvan mukaista roseeta.
Tarjoile esim hasselbackan perunoiden ja broccolinien kanssa.
Laadukkaat ja maukkaat viinit lammasruuan kaveriksi toimitti winepro.fi