Grillattu tomahawk ja kasvisvartaat
Grillattu tomahawk ja kasvisvartaat
powered by Kikkoman
1 tomahawk pihvi
2 kesäkurpitsaa
8 pientä punasipulia
2 pun paprika
2 kelt paprika
2 pun chili
2 jalapeno
16 pientä herkkusientä
Chimichurri
1 puntti persiljaa
1 puntti korianteria
1 valkosipulin kynsi
1 dl oliiviöljyä
½ tl savupaprikajauhe
1 rkl silputtua chiliä
1 rkl Kikkoman Ponzu Chili
- Ota liha pöydälle tunti ennen kypsennystä
- Lämmitä grilli 100-120 asteeseen ja sivele lihan pinta kauttaaltaan Kikkoman soijalla ja laita liha epäsuoraan lämpöön
- Kypsennä lämpömittarin avulla sisälämpö noin 53 asteeseen. Tähän menee pihvin koosta lämmöistä riippuen noin 1 – 1 ½ tuntia
- Ja kun sisälämpö on saavutettu ota liha pois grillistä sivele pintaan Kikkoman soijaa ja kääri löysään folioon
- Anna olla foliossa noin 20min ja kuumenna sillä välin grilli kuumaksi
- Lihan kypsyessä grillissä pilko kasvikset sopiviksi lohkoiksi ja kasaa niistä vartaat
- Silppua chimichurria varten tuoreet ainekset ja sekoita lopuksi kaikki yhteen. Maista ja lisää ponzu chiliä tarvittaessa
- Kun grilli on kuumentunut kunnolla grillaa kasviksiin hyvä pinta kauttaaltaan, mutta kuitenkin niin että pysyvät rapsakoina
- Siirrä kasvikset epäsuoraan lämpöön ja sivele kasvikset kahteen kertaan Kikkoman Teriyaki bbq-saucella
- Lopuksi grillaa kuumalla pinnalla pihviin kunnon pinta molemmin puolin ja laita ainekset tarjolle