kokonainen broileri grillistä

Grillattu kokonainen broileri – Weber Kamado E6

Liha
Yli 1h

Weber Kamado E6 kaupallinen yhteistyö – Grillattu kokonainen broileri & gremolata

Ainekset

Kokonaisia spelttijyviä

Porkkanaa & rakuuna voita & chiliä

4 hengelle

 

1 kokonainen maustamaton broileri

100 g huoneenlämpöistä voita

2 rkl silputtua tuoretta timjamia

1 rkl silputtua lehtipersiljaa

1 rkl sitruunapippuria

2 tl suolaa

1 sitruunan kuori raastettuna + mehu

 

3 spelttijyviä

1 ltr kasvislientä

500g porkkanaa

50g voita

1 rkl silputtua rakuunaa

1 punainen chili

Gremolata

1 dl öljyä

1 sitruuna

2 kourallista silputtua lehtipersiljaa

2 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

½ tl pippuria

  • sekoita voi, hienoksi silputtu timjami+persilja, sitruunapippuri, suola ja raastettu sitruunan kuori + mehu
  • laita kaikki gremolatan ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella
  • poista broilerin selkäranka leikkaamalla saksilla rangan molemmilta puolilta
  • ota selkäranka pois ja levitä broileri litteämmäksi. Käännä vatsaontelo alaspäin ja paina broileri litteäksi
  • laita voiseosta noin 2/3 kauttaaltaan broilerin nahan ja lihan väliin sekä päälle
  • kiehauta kasvisliemi ja lisää speltti sekaan
  • anna hautua noin 20 min ja valuta. Laita jyvät foliovuokaan
  • sytytä vajaa piipullinen brikettihiiliä ja kumoa ne punaisen hehkuvina grilliin
  • lisää muutama normaali iso hiili sekä savustuslastuja 
  • laita lämmöntasaus levy ja säädä lämpö ilmareikien avulla noin 170 asteeseen
  • kun lämpö on asettunut vakaaksi laita spelttijyvät lämmöntasauslevyn päälle, laita ritilä ja sen päälle broileri jyvien kohdalle niin, että nesteet valuvat jyvien sekaan
  • grillaa noin 1 ½ h / kunnes sisälämpö noin 70 astetta
  • sulata loppu voi kattilassa ja voitele sillä broileria pari kertaa grillauksen aikana
  • lisää porkkanat noin 30min ennen broilerin valmistumista ja kääntele niitä useamman kerran
  • kun broileri alkaa olemaan valmis avaa vielä kaikki räppänät ja nosta lämpö korkeaksi niin, että broileri saa kauniin värin
  • sulata voi porkkanoita varten ja sekoita rakuuna joukkoon
  • laita jyvät vadille ja broileri päälle ja tarjoile porkkanoiden sekä gremolatan kera

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.