Grillattu kokonainen broileri – Weber Kamado E6
Yli 1h
Weber Kamado E6 kaupallinen yhteistyö – Grillattu kokonainen broileri & gremolata
Ainekset
Kokonaisia spelttijyviä
Porkkanaa & rakuuna voita & chiliä
4 hengelle
1 kokonainen maustamaton broileri
100 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
1 rkl silputtua lehtipersiljaa
1 rkl sitruunapippuria
2 tl suolaa
1 sitruunan kuori raastettuna + mehu
3 spelttijyviä
1 ltr kasvislientä
500g porkkanaa
50g voita
1 rkl silputtua rakuunaa
1 punainen chili
Gremolata
1 dl öljyä
1 sitruuna
2 kourallista silputtua lehtipersiljaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
½ tl pippuria
- sekoita voi, hienoksi silputtu timjami+persilja, sitruunapippuri, suola ja raastettu sitruunan kuori + mehu
- laita kaikki gremolatan ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella
- poista broilerin selkäranka leikkaamalla saksilla rangan molemmilta puolilta
- ota selkäranka pois ja levitä broileri litteämmäksi. Käännä vatsaontelo alaspäin ja paina broileri litteäksi
- laita voiseosta noin 2/3 kauttaaltaan broilerin nahan ja lihan väliin sekä päälle
- kiehauta kasvisliemi ja lisää speltti sekaan
- anna hautua noin 20 min ja valuta. Laita jyvät foliovuokaan
- sytytä vajaa piipullinen brikettihiiliä ja kumoa ne punaisen hehkuvina grilliin
- lisää muutama normaali iso hiili sekä savustuslastuja
- laita lämmöntasaus levy ja säädä lämpö ilmareikien avulla noin 170 asteeseen
- kun lämpö on asettunut vakaaksi laita spelttijyvät lämmöntasauslevyn päälle, laita ritilä ja sen päälle broileri jyvien kohdalle niin, että nesteet valuvat jyvien sekaan
- grillaa noin 1 ½ h / kunnes sisälämpö noin 70 astetta
- sulata loppu voi kattilassa ja voitele sillä broileria pari kertaa grillauksen aikana
- lisää porkkanat noin 30min ennen broilerin valmistumista ja kääntele niitä useamman kerran
- kun broileri alkaa olemaan valmis avaa vielä kaikki räppänät ja nosta lämpö korkeaksi niin, että broileri saa kauniin värin
- sulata voi porkkanoita varten ja sekoita rakuuna joukkoon
- laita jyvät vadille ja broileri päälle ja tarjoile porkkanoiden sekä gremolatan kera