graavattu siika jossa nordic royal kaviaaria

Graavattua siikaa & kaviaaria

Ainekset neljälle hengelle:

  • 1 siika file n.350g
  • 30 g Carelian nordic royal caviar
  • 1 vihreä omena, granny smith
  • 3 siivua saaristolaisleipää
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • sitruunaa
  • suolaa
  • sokeria
  • öljyä

Putsaa siikafileestä rasvat pois ja kuivaa pinta. Laita filee vuokaan/lautaselle ja ripottele pintaan yksi rkl hienoa merisuolaa jonka päälle 1 rkl sokeria. Painele mausteet pintaan ja laita kelmu tiukasti päälle. Laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Tällä välin leikkaa omenasta muutama ohut kiekko ja leikkaa niistä “tulitikkuja”.

Laita tikut kippoon ja purista päälle sitruunaa, mutta niin etteivät ne ui kipossa.

Tee leipäsiivuista pientä murua ja paahda pannulla rapeiksi ja jätä sivuun odottamaan.

Ota kala jääkaapista ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa pinta ja leikkaa nahka pois.

Kuutioi pieneksi ja laita puoliksi kahteen eri kulhoon. Toisen kulhon tulee kestää tulta.

Tulen kestävässä kulhossa levitä kalat tasisesti pohjalle ja reunoille ja polta kaasupolttimella nätti paahtunut väri pintaan.

Yhdistä kalat ja kaada päälle noin 1 rkl ölviiöljyä. Lisää noin 1 tl tuoretta tilliä hienoksi silputtuna ja saman verran ruohosipulia. Sekoita kaikki sekaisin ja tarkista suola, lisää tarvittaessa.

Laita lautaselle paahdettua leipämurua jonka päälle siikaa. Kalan päälle annostele kotimaista Carelian kaviaaria. Lopuksi laita sitruunamarinoidut ompputikut ja pieniä tillin oksia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.