Gluteeniton pizzapohja
Ainekset viiteen gluteenittomaan pizzapohjaan
1 prk Finax mjölmix
4 ½ dl vettä
½ dl öljy
10g tuorehiiva
10g sokeria
30g suola
Valmistusohje
– ota jauhoista reilu ½ dl talteen taikinan muovaamiseen
– mittaa yleiskoneen kulhoon puolet vedestä, öljy, sokeri ja hiiva ja noin 1/3 jauhoista
– sekoita yleiskoneen sekoitin terällä ainekset sekaisin ja kun ovat sekaisin lisää loppu vesi ja
sekoita tasaiseksi velliksi
– anna seoksen seistä 20 min ja käynnistä kone uudelleen minimi teholla
– lisää jauhoja pikkuhiljaa ja kun kaikki jauhot on lisätty anna koneen vaivata 10min taikinaa
– lopuksi vaivaa vielä 5min koneen puoliteholla
– siirrä taikina hyvin öljyttyyn kulhoon ja pyöritä kelmu ympärille
– anna kohota tunti ja kippaa taikina pöydälle
– mittaa taikinasta noin 260-270g paloja ja pyörittele ne käsissä palloiksi
– laita pallot yksitellen väljään kelmuun ja anna olla pöydällä vähintään 4h tai laita suoraan
jääkaappiin jos teet pizzat seuraavana päivänä (nosta taikina 2h ennen käyttöä pöydälle)
– laita pizzakivi uuniin niin ylös, että taikina on vielä mahdollista sille siirtää pizzalapiolla
– lämmitä uuni grillivastus päällä 230 astetta, vähintään 20min
– avaa kelmu ja jauhota taikinan pinta ja kippaa pallo pöydälle
– jauhota päälipuoli ja painele taikinan ulkoreunaan n. ½ cm reunus
– tämän jälkeen aloita painelemaan keskustaa tasaiseksi
– jos taikina repeää paina se siitä kohden ryppyyn ja tasoita uudelleen
– öljyä reunakumpare ja esipaista muutama minuutti uunissa
– tämän jälkeen lisää kastike ja haluamasi täytteet
Paista kunnes pizzan reuna nätin ruskea. Nauti!