Fish and Chips
Fish and chips kuudelle
Kala
- 1 kg turskan seläkettä
Friteeraustaikina
- 1 dl vehnäjauhoja, kukkurallinen mitta
- 2 dl maissijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 dl piper wit vehnäolutta, kylmää
- 1 1/2 dl vissyä, kylmää
- 1 tl suolaa
Uppopaistamiseen
Ranskalaiset
- noin 1 kg rosamunda perunoita
Tartarkastike
- 3 dl majoneesia
- 1 dl turkkilaista jugurttia
- 2 rkl kapriksia hienonnettuna
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
- 1/2 kurkkusalaattia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- pippuria
Lisäksi yksi sitruuna tarjoiluun.
Tartarkastike fish and schipseille
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kala
Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen. Lisää olut ja vissy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, anna tekeytyä 30 min. Leikkaa kalat suht saman suuruisiksi paloiksi ja kuumenna öljy 180 asteeseen. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Upota kalat taikinaan ja pyörittele. Friteeraa 2 – 4 palasta kerralla riippuen kattilan koosta. Kalat kypsyvät noin 5 min, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
Nostele valmiit kalat talouspaperin päälle valumaan ylimääräisestä öljystä.
Ranskalaiset
Pese perunat ja kuivaa hyvin jonka jälkeen leikkaa perunoista suht saman kokoisia suikaleita. Kuumenna paistoöljy 150 asteeseen ja friteeraa pieni määrä kerallaan perunoita noin 5 minuutin ajan.
Nostelet perunat talouspaperille valumaan öljystä. Kun kaloista on puolet valmiina kuumenna öljy 180 asteeseen ja friteeraa perunat uudestaan noin 2 min, jolloin saavat kullankeltaisen värin. Nosta paperille valumaan.
Lopuksi
Laita tarjolle, ripottele sormisuolaa kalan ja perunoiden päälle ja leikkaa sitruunasta lohkoja. Aterian kanssa maistuu kesäisen raikas vehnäolut Suomenlinnan Panimolta, Piper Wit