Chili-lime-inkivääri broilerit
Ainekset isolle köörille:
- 2 kpl kokonaisia maustamattomia broilereita
- 1 limen mehu + raastettu kuori
- 1-2 chiliä maun mukaan
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl korianterin siemeniä
- 1 rkl soijaa
- 1-2 rkl osterikastiketta
- 1 dl rkl öljyä
Leikkaa chili pieneksi ja raasta limen kuori. Laita chili, limen kuori, korianterin siemenet ja inkivääri mortteliin ja purista limen mehu mukaan. Hierrä aineksista tahnaa. Lisää osterikastike ja soija ja sekoita. Lisää lopuksi öljy ja sekoita jälleen.
Ota mausteseoksesta 1/3 talteen ja hiero loput kanojen pintaan ja anna maustua vähintään 2 tuntia mieluiten yön yli. Anna olla pöydällä lämpiämässä tunti ennen kypsennystä.
Laita paistomittari kanan paksuimpaan kohtaan. Grillaa grillissä noin 120 asteessa ja epäsuorassa lämmössä noin 2 tuntia, kunnes sisälämpö noin 75 astetta. Valele kanoja välillä jäljelle jääneellä mausteseoksella. Anna vetäytyä 20 min ennen tarjoilua.
Kanan kaveriksi sopii mainiosti grillatut cheddarilla täytetyt jalapenot.