Chili Con Carne täyslihasta
Ainekset:
- n. 1kg karjalanpaisti lihaa
- 2 prk mutti tomaattimurskaa
- 1 prk mutti tomaattipyrettä
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulia
- 1 puntti lehtipersiljaa
- 1-2 chiliä
- 1 tl savupaprikaa
- 1 prk kidneypapuja
- 1-2 kokonaisia herkkusieniä
- 1 rich beef naudanlihafondikuutio
- 1 tomaattimurskapurkillinen vettä
- suolaa
- pippuria
- öljyä
Tämä Chili Con Carne syntyy kuin itsekseen haudutuspadassa hauduttaen yön yli tai vaikka työpäivän aikana.
Ruuan valmistuksessa on käytetty Electrolux ESC7400 haudutuspataa med-asetuksella 8h. Haudutuspadan etuna on, että ateria kypsyy miedolla lämmöllä päivän aikana tai yön yli ja säilyy kuumana kaikille perheenjäsenille, vaikka he aterioisivatkin eri aikaan. Hidas kypsennys säilyttää raaka-aineiden luonnolliset maut, vitamiinit ja hivenaineet (voit myös hauduttaa ruuan uunissa 120 astetta noin 5h, kunnes liha hajoaa helposti).
Resepti Chili Con Carnelle
Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta ja leikkaa niistä pieniä kuutioita. Kuori ja pilko vihannekset ja laita syvä pannu/kattila lämpiämään ja lisää öljyä ja kuullota vihanneksia noin 5min. Lisää tomaattimurskat ja pyre. Sekoita. Lisää lihaliemikuutio ja savupaprika. Silppua 1/2 persiljasta ja lisää joukkoon.
Ruskista lihat kolmessa erässä ja lisää kastikkeen sekaan. Lisää pippuria ja 1 tl suolaa. Lisää herkkusienet ja sekoita jälleen.
Kaada ainekset pataan ja lisää vesi. Sekoita ja tarkista suola. Lisää tarvittaessa. Laita padan töpseli seinään valitse med lämpötila 8 h. Kun ruoka on hautunut valitun ajan sekoita reippaasti niin liha hajoaa pinempiin osiin.
Tarjoile riisin kanssa ja lusikoi päälle halutessasi nokare ranskankermaa ja silppua persilja.