Herkullinen Canneloni kakku karitsalla

Cannelloni-kakku karitsa ragulla

Ainekset isolle köörille (neljä henkeä söi kaksi kertaa):

  • 1-1,5 kg karitsan paistia
  • 1 pkt grilliwurst chorizo
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 puntti timjamia
  • 1 prk mutti tomaattimurskaa
  • 1,5 dl punaviiniä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 prk tomaattipyre (pieni)
  • 1 aito cheddar
  • 1 tl perunajauhoja
  • 2,5 dl maitoa
  • 2 pkt cannelloneja
  • suolaa
  • pippuria

Kauppojen pakastealtaista löytyy aina välillä tarjouksessa karitsan paistia luulla tai ilman ja niistä saa tehtyä mitä maukkaimpia ruokia. Tässä on vähän juhlavampi arkiruoka mikä on helppo tehdä, mutta vie kyllä aikaa. Lihan voi kypsentää jo vaikka edellisenä päivänä.

Kuumenna uuni 215 c

Leikkaa paisti pieniksi paloiksi ja ruskista palat vähän kerrallaan kuumalla pannulla. Kaada ruskistetut palat haudutuspataan.

Purista grilliwursteista massat ulos ja ruskista massa kuumalla pannulla ja lisää karitsan sekaan.

Kuullota sipuli ja lisää pataan. Raasta porkkana pieneksi, silppua valkosipuli ja timjami, lisää ne pataan. Kaada tomaattimurska, punaviini ja etikka ja sekoita ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta pata uuniin ja pidä sitä 10min 215 asteessa ja tämän jälkeen laske lämpö 120 asteeseen ja anna hautua nelisen tuntia.

Hämmennä lihoja välillä ja jos näyttää, että kastike kuivuu lisää vettä joukkoon.

Neljän tunnin jälkeen nosta pata uunista. Sekoita kastiketta niin, että lihat hajoavat pieniksi säikeiksi.

Anna Jäähtyä.

Raasta cheddar ja jätä siitä 1/3 sivuun. Kaada maito ja loput juustot kattilaan ja hämmentele kunnes juusto on sulanut maidon sekaan. Seikoita perunajauho ja pari ruoralusikallista maitoa ja kaada sekaan. Lisää tomaattipyre ja sekoittele sekaisin. Jätä jäähtymään.

Kuumenna uuni 180c asteeseen.

Asettele cannellonit pystyyn pyöreään vuokaan. Käytin itse 18cm irtopohjavuokaa ja vuorasin sen leivinpaperilla, siihen mahtui noin 1,5 pkt cannelloneja. Laita lihakastike purotuspussiin ja pursota kastiketta cannelloneihin. Jätä noin 1,5 cm tyhjää ja lusikoi juustokastike cannelloiden päälle.

Laita vuoka uuniin noin 35-45 minuutiksi (pasta on vielä hieman napakkaa). Tämän jälkeen lisää jäljelle jäänyt juustoraaste ja laita vielä noin viideksi minuutiksi uuniin kunnes juusto on sulanut pintaan.

Aseta tarjolle ja nauti.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.