AitoCheddar uunileipä
Ainekset:
- 1 hiivaleipä
- 2 pkt Jukolanjuuston aitocheddaria (Chili / Valkosipuli / Mustapippuri tai Orginal)
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl provencen yrtit mausteseosta
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa leipään kuvan mukaiset aukot niin, että saat leikattavat palat suht isoina pois ja kaavi sormin pohja tasaiseksi.
Sekoita öljy ja mausteseos. Leikkaa juustoista pieniä kuutioita. Halusin leipään paljon makua joten käytin chili- ja valkosipulijuustoja sekaisin.
Leikkaa leivänpalasista sopivia annospaloja, tämän jälkeen ota pala foliota, aseta leipä sen päälle ja leivänpalat sen ympärille.
Sivele öljyseosta leivän sisä- ja ulkopinnoille sekä annospalojen päälle. Täytä leipä juustolla.
Repäise toinen folion pala leivän päälle ja taittele foliot reunoista kiinni.
Laita uunipellille ja 30 minuutiksi uuniin.
Ota leipä uunista ja aseta tarjolle. Kun irtopalat on dippailtu juustoon ja syöty on leivästä on mukava ystävien kesken repiä palasia juuston kera.
Hyvänä ruokajuomana toimii Suomenlinnan panimon raikas Sparre PaleAle.
]