Grillattu broilerinfilee & gnocchit pinaattikastikkeessa & salviavoi
Grillattu broilerinfilee & gnocchit pinaattikastikkeessa & salviavoi
4 kokonaista broilerin filettä (ei minuuttipihvejä)
n 1kg gnoccheja
4 dl kermaa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rsi pinaattia
1 puntti salviaa
1 rkl silputtua timjamia
5-10 kokonaisat valkopippuria
suolaa
50g voita
- silppua puoli punttia salviaa ja yhdistä kulhossa yrtit, valkopippurit ja 1dl viiniä
- lisää kanat joukkoon, sekoita ja laita pussissa jääkaappiin yön yli
- kuori sipulit ja silppua pieneksi
- kuumenna kattila ja kuullota hetki sipuleita, älä ruskista
- lisää vajaa 1 dl viiniä kiehauta ja laske lämpö puoleen
- lisää kerma ja mausta suolalla, anna porista pienellä kunnes hieman paksuuntunut
- sammuta levy ja jätä odottamaan gnoccheja
- sulata voi pienessä kattilassa ja kun on sulanut ota pois liedeltä ja lisää joukkoon noin 10 salvian lehteä
- kuumenna grilli kuumaksi ja odotellessa putsaa yrtit kanoista
- kun grilliritilä on kuuma laita fileet kypsymään noin 6-7min per puoli
- kun valmiita nosta sivuun vetäytymään 10 min ja mausta suolalla ja pippurilla
- kiehauta suolattu vesi gnoccheille ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaisesti
- lämmitä kermakastike
- valuta kypsät gnocchit ja lisää kerman joukkoon. Lisää myös pinaatit ja sekoita
- maista ja mausta suolalla tarvittaessa
- annostele lautaselle gnocchit, päälle kanan file ja lopuksi salviavoita